Осъдиха банкова служителка, присвоила 440 000 лева

0
Съдът й присъди 3 години затвор като изпълнението на наказанието е отложено с 5-годишен изпитателен срок
Съдът й присъди 3 години затвор като изпълнението на наказанието е отложено с 5-годишен изпитателен срок

Съдът й присъди 3 години затвор като изпълнението на наказанието е отложено с 5-годишен изпитателен срок

Варненският окръжен съд призна за виновна 38-годишната Милена В., че в качеството си на банков служител присвоила 440 000 лева. Сумата, според закона, е в особено големи размери и била отклонявана от Милена В. в продължение на 3 месеца. Длъжностното присвояване представлява особено тежък случай.

Жената имала 7 годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „Специалист обслужване на клиенти" в един от клоновете и́ във Варна. Работила на касово гише и боравела с парични суми в лева и валута. Предвид длъжността си, приготвяла и изпращала така наречените „ценни пратки“, съдържащи парични суми до Централното управление на банката в София. Периодично в банковия филиал се извършвали ревизии на касите от комисия. Проверките обаче не следвали стриктно разписаните правила, а процедурата се провеждала формално. Знаейки това, Милена В. решила да присвои сума в евро, заради по-високия номинал на купюрите им в сравнение с тези в лева. За да не бъде уличена решила да извършва фиктивни сделки с несъществуващи клиенти за обмен на валута. Наложило се за целта да състави поредица от фалшиви документи. По този начин успяла, в условията на продължавано престъпление в периода 25.03.2015 година - 22.06.2015 година да присвои 180 000 евро, с равностойност 352 620 лева и 87 380 в лева, съобщават от съда във Варна.

За това престъпление, Варненският окръжен съд наложи наказание на Милена В. „лишаване от свобода“ за срок от 3 година, като изпълнението на наказанието е отложено с 5-годишен изпитателен срок.

Жената беше призната за виновна и за съставянето на неистински документи, чрез които успяла да отклони за себе си голямата сума пари. За това деяние, съдът и́ наложи пробационни мерки за срок от една година – „Задължителна регистрация по настоящ адрес” и „Задължителни периодични срещи с пробационен служител”.

За престъплението като подсъдим се изправи и колега на Милена В., заемал длъжност „Мениджър оперативна дейност“. В хода на съдебното следствие, обаче не бяха събрани доказателства, които да го уличават, той да е действал в съучастие с 38-годишната жена и беше оправдан от съда.

Присъдата подлежи на обжалване или протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    русенец
    440 000 хиляди като ги разхвърлиш на три години евентуален пандиз, са по 12 000 и кусур месечна чиста заплата. Струва си! Какъв е извода? Изводът е, че ако ще крадете, то крадете здраво и много!
  • 14
    1
    Лапач
    Ами тая крадла за да отърве пандиза щом са и дали условна присъда значи е кихнала яко кинти познайте на кого
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари