Осъдиха автора на кавъра на "Моя страна, моя България"

1
Делото бе инициирано от сина на Емил Димитров
Делото бе инициирано от сина на Емил Димитров

Делото бе инициирано от сина на Емил Димитров

Окръжният съд в Плевен обяви решението си по делото за поп фолк версията на песента „Моя страна, моя България”, съобщиха от пресцентъра на съда. Делото бе инициирано от сина на Емил Димитров.

Според магистратите ответникът е нарушил авторското право като е преработил оригиналната песен и я е разпространил под името „Моя страна, моя Германия”.

Извършителят е осъден да спре разпространението, да заплати обезщетение от 4000 лева за причинените неимуществени вреди и 1000 лева за имуществени.

Съдът е постановил също така диспозитивът на решението да бъде разгласен за сметка на осъдения, чрез публикуването му във вестниците "Труд" и "24 часа", както и съобщаването му в ефира на NOVA.

Решението не е влязло в сила. То подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд в двуседмичен срок от връчването му на страните, допълниха от съда в Плевен.

Случаят стана популярен през август миналата година, когато бе разпространена версия на песента, изпълнена от Кристофър Галовски от Кнежа. По делото се състояха две заседания. Пред журналисти преди второто заседание през март Галовски каза, че първоначалната му идея за създаване на неговата версия на песента е била „добронамерена", свързана с живота на българските емигранти, който не е лек.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    браво
    една хубава новина да прочета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари