Осъдиха 14 души на над 8000 години затвор в Турция

0
Проповедникът Аднан Октар е автор на доктрината "ислямски креационизъм", която отрича теорията за еволюцията
Проповедникът Аднан Октар е автор на доктрината "ислямски креационизъм", която отрича теорията за еволюцията Снимка: AFP / архив

Проповедникът Аднан Октар е автор на доктрината "ислямски креационизъм", която отрича теорията за еволюцията

Окръжният наказателен съд в Истанбул потвърди днес присъда от 8658 години затвор за турския проповедник Аднан Октар и още 13 обвиняеми по дело за множество престъпления, съобщи Анадолската агенция, предаде БТА.

Турските медии определят присъдата като "рекордна".

Октар беше осъден през 2021 г. на 1075 години затвор за различни престъпления, сред които основаване и ръководене на престъпна организация, политически и военен шпионаж, подпомагане на групировката ФЕТО, без да е неин член, сексуално насилие, включително над непълнолетни лица, принудително лишаване от свобода, мъчения и други.

По делото бяха привлечени общо 215 обвиняеми, част от които бяха осъдени за участие в "престъпната организация Октар", но присъдата беше отменена от апелативния съд и процесът започна отначало.

През ноември миналата година обвиняемите по делото бяха осъдени на 8658 години затвор, като решението на съда също беше обжалвано.

Октар е автор на доктрината "ислямски креационизъм", която отрича теорията за еволюцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари