Орлин е най-слънчевото и лъчезарно момче

0
Той е почти на три годинки, но животът му е постоянна борба
Той е почти на три годинки, но животът му е постоянна борба

Детето е с тежката диагноза Детска церебрална парализа.

Малкият Орлин още не е навършил три годинки, а вече е преминал през толкова много премеждия. Роден преждевременно, едва 800 грама, още от първата си глътка въздух се налага да се бори за живота си.

Той е с тежката диагноза Детска церебрална парализа. Орли и неговата близначка се раждат много рано. Орлин дълго време след това е в интензивно отделение, борейки се да оцелее. Малкият боец успява, но последиците са големи. Получава мозъчен кръвоизлив, след което постепенно се образуват кисти. Освен двигателно, са засегнати и слуха и зрението му.

Орлин се нуждае от ежедневни занимания, рехабилитация, масажи. Ходи и на боуен терапии. Всичко това на месец струва на семейството му 1300 -1400 лв. Трябват му и ортези, които бързо му омаляват и се налага направата на нови за по-малко от година. Те струват 1200 лв. Трябва да бъде закупен и вертикализатор, който е в порядъка на 2500 – 3000 лв. Нуждае се и от посещения при логопед и тренировки по плуване. 

Орлин има голям напредък за последната половин година. Вече може да се обръща сам. Опитва се дори да стъпва на крачета за няколко секунди. Но не трябва да спира рехабилитациите. Пътят, който трябва да извърви, е много дълъг и труден. Но си заслужава.

Майка на Орлин – Силвия, се справя сама с двете си деца от деня на раждането им, тъй като баща им се отказва от правата и задълженията си на „татко” и не полага нито финансови, нито морални грижи за близнаците.

"Орлин е най – слънчевото и лъчезарно момче. Той е почти на три годинки, но от раждането му до днес животът му е постоянна борба.

Бях щастливо бременна с близнаци, но се родиха преждевременно. Орли е вторият близнак и се роди едва 800 грама. Състоянието му беше много тежко, но той оцеля въпреки прогнозите. За съжаление, последствията бяха големи –мозъчен кръвоизлив 4-та степен и множество кисти. Орли беше диагностициран със Спастична церебрална парализа и куп други съпътстващи заболявания като атрофия на очен нерв, бронхопулмонална дисплазия и хипоспадия. В момента, Орли се храни само с пасирана храна, защото не може да дъвче и трудно преглъща. От изписването си от родилния дом Орли провежда непрекъсната рехабилитация по няколко часа всеки ден. Болката от упражненията е огромна, сълзите са много, но той е герой и се справя прекрасно.

Орли има голям напредък през последните 6 месеца. 

Започна да се обръща сам, да се опитва да хваща предмети, да стъпва на крачета за няколко секунди. 

За постигане на максимален ефект и за задържане на постигнатото е необходима усилена ежедневна рехабилитация. 

Обръщам се към вас с молба за помощ, защото сама отглеждам двете си деца. Бащата ни напусна малко след като се родиха децата и диагностицираха Орли. Той не се грижи за тях, не плаща издръжка, не идва да ги вижда, те не го познават. 

Освен самотна майка на две деца, аз съм и инвалид първа група с ревматоиден артрит и не мога да заплащам рехабилитацията на Орли.

Трудно се справям. В отглеждането на децата ми помага моята майка. Най-голямата ми мечта е Орли да стане самостоятелен, да играе със сестричката си и да има щастливо детство.

Моля ви, повярвайте в Орли и го подкрепете! 

Огромно благодаря!

Нека да помогнем на една силна майка да види момченцето си как седи самостоятелно, как прохожда и как тича заедно със сестричката си."

Дарителска сметка: 

IBAN: BG36RZBB91551009992233BIC: RZBBBGSF

БАНКА: РАЙФАЙЗЕНБАНК ЕАД

ТИТУЛЯР: ОРЛИН ОРЛИНОВ МАТРОСКИ

Можете  да му помогнете и чрез helpkarma.com

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари