"Ориент Експрес" пристига в Русе

2
Легендарният влак, който вдъхновява въображението на пътниците през вековете, пристига на ЖП гара Русе
Легендарният влак, който вдъхновява въображението на пътниците през вековете, пристига на ЖП гара Русе Снимка: БТА / Архив

Легендарният влак, който вдъхновява въображението на пътниците през вековете, пристига на ЖП гара Русе

Днес, на 6 юни 2023 г., точно в 13:15 часа, легендарният влак "Ориент Експрес" ще пристигне на ЖП гара в Русе. Този исторически влак следва маршрута Париж - Истанбул, като първият му рейс се състоя далечната 1883 година. През годините, в този влак са пътували известни личности като Елизабет II, Франц Йосиф, Лев Толстой, Марлен Дитрих, Шарл де Гол.

"Ориент Експрес" винаги е бил предмет на голям интерес и вълнува въображението на пътниците със своята романтика и елегантност. Той е свързан с множество истории и асоциира се с приключения и мистерии. Още повече популярност влакът придобива след публикуването на романа на Агата Кристи "Убийство в Ориент Експрес".

Един интересен факт свързан с "Ориент Експрес" е, че преди Втората световна война, по време на прехода му през България, влакът е управляван лично от цар Борис III. Този факт придава още по-голяма важност на влака в историята на страната.

Пристигането на "Ориент Експрес" в Русе ще бъде отбелязано с почетна церемония и ще привлече вниманието на множество любители на железопътната история. Това ще бъде възможност за местните жители и посетителите на града да се докоснат до вълнуващата атмосфера на този легендарен влак.

"Ориент Експрес" продължава своето пътуване и ще продължи да привлича вниманието на пътниците и любителите на историята. Той остава символ на елегантност и приключение, което ще живее в сърцата на хората и ще събужда любопитството им през годините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    9
    ЧЕЧЕНСКА СИЛА
    ЧЕЧЕНЕЦАААААА, ЧЕЧЕНЕЦАААА, ВЛАКА НА ЧЕЧЕНЕЦАААА. Дръж куче пръчката и я донеси обратно! Чеченска сила
  • -2
    8
    Били Хлапето
    Швейцарските железопътни линии се радват на добър имидж , уважавани са и швейцарците за разлика от българите не ги плюват през ден. Българите все нещо им е криво , я Космоса , я ракията. Добре е , че Русе е домакин на Ориент-експрес , защото това подобрява имиджа на Дунавския Лас Вегас .
  • 4
    7
    Дани
    Качество!!!!На 140 влак със всички удобства!!!!В днешното време на модерни технологии влаковете са мръсни, неудобни, като всичко в милата ни Родина!!!! Няма ЖП транспорт няма обществени автобуси между селата и градовете!!!
  • -2
    6
    Александър
    Обратно през Монте Карло ша минава ли? Да товарим
  • -3
    5
    Александър
    През Монте Карло минава ли? Да товарим величеството с еднопос очен билет за там и да не се връща!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари