Организират среща-разговор между русенски кандидат-театрали и преподаватели от НАТФИЗ

0
Организират среща-разговор между русенски кандидат-театрали и преподаватели от НАТФИЗ
Снимка: news.am

На 21-ви февруари, петък, от 15.00 до 16.00 ч., преподаватели от театралната академия "Кръстьо Сарафов" ще бъдат в гр. Русе за среща с ученици, кандидат-студенти, които имат интерес към театъра и театралните науки.

Срещата ще бъде в сградата на Превантивният център на Община Русе на ул. „Плиска“ 78 в бл. Мадара от 15.00 до 16.00 ч. Това съобщиха от местната власт в Русе днес.

Проф. Камелия Николова и д-р Асен Терзиев ще разяснят подробности за специалността „Театрознание и театрален мениджмънт”, която подготвя висококвалифицирани професионалисти в областта на театралната история и теория, на театралната критика и на театралния мениджмънт, притежаващи широка информация и базисни умения за работа както в театъра, така и в сферата на журналистиката, другите изкуства и културата.

Студентите придобиват знания върху всички компоненти на театъра в съвременния културен контекст. Те се запознават в детайли с историята и теорията на българския, европейския и световния театър, с теорията на драмата, представлението и зрителското възприятие, както и с основните принципи на театралния мениджмънт, маркетинг и културна политика в областта на сценичните изкуства, информират още от НАТФИЗ.

Камелия Николова е професор по История на европейския театър в НАТФИЗ, театрален изследовател в Института за изследване на изкуствата към БАН и гост-лектор в други университети.

Асен Терзиев е възпитаник на АГ „Гео Милев“ гр. Русе. Главен асистент по История на европейския театър в НАТФИЗ, където завършва „Театрознание“ (2002) и защитава докторска дисертация (2010). Има над 100 публикации в специализираните издания и рубрики за театър

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари