Организират кръводарителска акция в памет на Жорж Ангелов

0
23-годишният Жорж Ангелов почина внезапно в дома си миналия месец
23-годишният Жорж Ангелов почина внезапно в дома си миналия месец Снимка: Facebook

23-годишният Жорж Ангелов почина внезапно в дома си миналия месец

На 7 април, петък, ще се проведе безвъзмездна кръводарителска кампания в София. Тя е под надслов „Обич за Жорж” и е памет на 23-годишния Жорж Ангелов, който починал внезапно в дома си миналия месец, предаде NOVA. Първоначалното заключение на лекарите сочи, че младият мъж е починал от остра сърдечна недостатъчност, казва семейната приятелка Надя Панова.

Акцията по кръводаряване се организира от близки на Жорж. Всеки желаещ може да дари кръв в Националния център по трансфузионна хематология на ул. "Братя Миладинови" 112 в столицата.

„Всеки кръводарител ще се освобождава от работния ден с официален документ по чл. 157 от Кодекса на труда. Бидейки част от това благородно събитие, ще е звънка камбана, че не всичко е изгубено", пишат организаторите във Facebook.

Тъй като Жорж е бил привърженик на ФК „Славия”, целият фен клуб на отбора е решил да се включи в кампанията за безвъзмездно даряване на кръв.

"Който не успее да дари кръв в петък, моля, да го направи в събота или неделя, в памет на Жорж", призовава жената.

Навръх Цветница медицински екипи от Центъра по кръводаряване ще бъдат позиционирани пред четири църкви в София: „Света Неделя”, храм „Свети вмчк. Георги Победоносец”, „Рождество Христово” в ж.к. „Младост” и „Успение Богородично”.

А Надя Панова се надява „Обич за Жорж” да се превърне в ежегодна инициатива.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари