Организират фестивал за Световния ден на ромите в Ново село

3
Фестивалът „Етноритми без граници“ ще се проведе на 7 април в село Ново село от 10:30 часа на площада пред сградата на кметството
Фестивалът „Етноритми без граници“ ще се проведе на 7 април в село Ново село от 10:30 часа на площада пред сградата на кметството Снимка: Община Русе

Фестивалът „Етноритми без граници“ ще се проведе на 7 април в село Ново село от 10:30 часа на площада пред сградата на кметството

Тазгодишното издание на фестивала „Етноритми без граници“ ще се проведе на 7 април в село Ново село от 10:30 часа на площада пред сградата на кметството. Той се организира по проект от Община Русе и с него ще се отбележи Световният ден на ромите – 8 април.

Във фестивала ще се включат деца и младежи от 7 до 18-годишна възраст, които ще изнесат концерт. Техни връстници ще представят изложба на рисунки на тема „Цветовете на етноприятелството”. На събитието ще бъде оповестено и класирането от конкурса за есе „Хармонията на етническата толерантност”.

Изложба-базар ще представи традиционни за различните етноси кулинарни изделия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    6
    към новоселчани
    Ами като се оставяте преди избори сополивите роднини на кметицата да сплашват другите кандидати да се отказват. За да остане тя единствен кандидат! И така трети мандат Мариелка се надбягва сама със себе си! Хайде на тоз ромски фестивал си изберете един ром за кмет най-накрая!
  • 7
    5
    Русенец
    Каквото и да кажа, ще го изтрият.
  • 9
    4
    хахаха
    Дано няма мангали в наши носии, защото ще е 100% знак, че щатската либерална измет е кураторът на подобно шоу на уродите. Да сформират сценки на мангал калайдисващ голяма тава за лютеница, друг да чука бакърен казан за ракия в някоя палатка. Възстановка на цигански катун с големи каруци и да намерят малко недохранени коне със щръкнали ребра. Ще е изложба достойна за брюкселските педеруги.
  • 10
    3
    365
    За Ново село русенско ли говорим. Че то е затънало в гюрлюци . Чак не се вижда къде са улиците.И асфалта е изровен дупка до дупка. Толкова занемарено не го помня .Не искаме оркестри и балонченца. Нов кмет ни трябва, а не детска учителка.
  • 10
    2
    Един ром
    Сегашната кметица по този начин подкупва ромите. Идват избори, а тя иска още и още да кметува. Хайде стига толкова! Да си ходи вече! НИЩО съществено не прави за селото. Само песни, танци и малко стари дрехи раздава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари