Организираха маймунски пир в Тайланд

1
Целта на събитието е да привлече туристи
Целта на събитието е да привлече туристи Видео: NOVA

Целта на събитието е да привлече туристи

В Тайланд организираха маймунски банкет. Събитието се провежда от десетилетия насам, а целта му е да привлича повече туристи, предава NOVA. Хиляди маймуни макак се катереха по раменете на организаторите и посетителите, в опит да достигнат до вкусните лакомства. Менюто за животинките включваше любимите им плодове – манго, дуриан, банани, диня, портокали и гуава.

Почерпката беше на стойност близо 8500 долара. Въпреки че са атракция за туристите, местните жители често недоволстват срещу многобройната популация на макаците. През последните 5 години властите правят опит да кастрират част от животните, за да контролират броя им.

"Маймуните наоколо са една идея в повече. За първи път виждам толкова много на едно място и то от толкова близо. Разбирам, че този фестивал е и един вид благодарност към маймуните за това, че помагат на местните да развиват икономиката", заяви турист от Китай.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари