Коя фирма замърсява река Русенски Лом?

0
Фирмата ще събира производствени отпадъчни води, вместо да се изливат в градска канализационна мрежа
Фирмата ще събира производствени отпадъчни води, вместо да се изливат в градска канализационна мрежа

Дружеството „Оргахим“ АД временно ще преустанови заустване на производствени отпадъчни води в градска канализационна мрежа по бул. „3-ти март“ в гр. Русе, която се влива в река Русенски Лом.

Това става по предписание на екоинспекцията, дадено при извършени проверки след постъпили сигнали за оцветени води в участъка под Сарайския мост, инфорира РИОСВ - Русе.

Към момента отпадъчните производствени води са се подлагали на частично пречистване, тъй като предстоят довършителни дейности по въвеждане в експлоатация на новоизградена пречиствателна станция за отпадъчни води. Събраните води се отвеждат в локалната пречиствателна станция (ЛПСОВ), собственост на „Оргахим  Резинс“ АД, разположена на същата площадка, съгласно слючен договор между дружествата. Технологията на тази пречиствателна станция включва единствено процеси на утаяване. До въвеждане в редовна експлоатация на новоизградената ЛПСОВ дружеството „Оргахим“ АД ще събира временно производствените отпадъчни води в подходящи съдове, които последващо ще третира.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари