Оптимистични сигнали от Киев и Москва преди новия кръг на преговорите

0
До момента са проведени 3 кръга от преговори между руска и украинска делегация
До момента са проведени 3 кръга от преговори между руска и украинска делегация

Преговарящите заговориха за "документи за подписване"

Представители на Москва и Киев дадоха най-оптимистичната си досега оценка за напредъка във водените от тях преговори за войната в Украйна, като заявиха, че е възможно до дни да има положителни резултати, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Заместник-държавният секретар на САЩ Уенди Шърман отделно от коментарите на двете страни заяви, че Русия показва признаци на готовност да води преговори по същество за прекратяване на конфликта, взел хиляди жертви и принудил над 2,5 милиона души да напуснат домовете си.

Украйна е заявявала, че е готова да преговаря, но не и да се предаде или да приеме ултиматуми, припомня Ройтерс.

"Принципно няма да отстъпим по никакви позиции. Русия вече разбира това. Русия вече започна да говори конструктивно", каза в публикуван в интернет видеозапис украинският преговарящ Михайло Подоляк, съветник на президента Володимир Зеленски. "Мисля, че ще постигнем някакви резултати буквално до дни", добави той.

Членът на руската делегация на преговорите Леонид Слуцки заяви пред агенция РИА Новости, че преговорите са довели до съществен напредък. Според него може да се очаква в следващите дни двете страни да стигнат до обща позиция и да има документи за подписване.

Публичните коментари на двете страни бяха направени почти едновременно, на 18-ия ден на войната, започнала на 24 февруари, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари