Определиха цени за новия буферен паркинг в квартал "Дружба"

2
Мястото е достатъчно за 41 автомобила, както и за четири паркоместа за хора със специални потребности
Мястото е достатъчно за 41 автомобила, както и за четири паркоместа за хора със специални потребности Снимка: Dunavmost

2.50 лв. с ДДС ще е цената за денонощие при престой на буферния паркинг, по подобие на тези в големите градове в квартал „Дружба“ 3, в карето между блокове 9 и 11, бул. „Христо Ботев“ и улица „Никола Вапцаров“.

Идеята е хората, които идват с колите си в града да спират там, а към центъра да се ползва градски транспорт. Решение за това трябва да вземат общинските съветници на сесия през май.

Събраната за услугата сума от 2.50 лв. с ДДС ще бъде разпределена както следва: 80% (2,00 лв. с ДДС) за Община Русе, при неизползване на транспортна услуга и 20% (0,50 ст. с ДДС) за фирмата, осигуряваща услугата по разплащане с SMS.

Мястото е достатъчно за 41 автомобила, както и за четири паркоместа за хора със специални потребности. Входът и изходът за паркинга ще е откъм ул. „Никола Вапцаров“. Буферният паркинг е част от проект за иновативни решения за устойчива мобилност на хора в периферните квартали, който общината изпълнява съвместно с още 27 публични и частни организации от 4 европейски градове - Мадрид, Мюнхен, Стокхолм и Турку.

Той се финансира по програма „Хоризонт 2020“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук