Оплакване на телефон 0 700 ни излиза 10 лева

0
Как се набутваме като звъним на държавните институции
Как се набутваме като звъним на държавните институции

Между 5 и 10 лева може да ни излезе оплакването на телефон, започващ с 0700, което държавни институции, дружества за комуниални услуги и множество компании използват за получаване на сигнали, жалби и запитвания.

Това коментират потребители в социалните мрежи пише "Телеграф".

Дори КЗП приема жалби на универсалния номер 0700. Същото важи за НОИ,НАП, топлофикация, ЕРП-тата, банките. Таксуването е на цената на един градски разговор според абонаментния план. Според тарифите за различните телекоми това е между 13 и 32 ст. за минута. Голямото набутване е, когато се звъни от мобилен телефон

Проблемът е, че набирането на универсалния номер не е включено в пакета безплатни минути на абонатите на мобилните оператори, а винаги се таксува отделно. Освен това разговорите към този номер обикновено продължават дълго или трябва да се набира няколко пъти заради заети линии.

Пенсионери се оплакват, че НОИ ги набутва с голяма сметка.

Служител в мобилен оператор пък разказва как техен клиент искал да се оплаче на КЗП заради 10 лв. сметка за недостъпен интернет. "Човекът нямаше представа, че, като позвъни в КЗП, ще плати още толкова пари. Направо ме напушва смях", признава служителят.

Друг пък е изчислил, че, за да се свърже с един от телекомите на универсалния номер, за да подаде сигнал за повреда, трябвало да плати за 22 минути разговор. Толкова време било необходимо, за да се свърже със свободен оператор.

Жител на Добрич пък се оплаква, че, за да подаде сигнал за непрекъснато електрозахранване поради авария разговорът с ЕРП-то му струвало над 11 лева. 

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари