Банките взимат такси и от пенсионерите при теглене на пари от банкомат

16
Банките взимат от пенсионерите от 20 стотинки до 1,50 лева на теглене в зависимост от устройството
Банките взимат от пенсионерите от 20 стотинки до 1,50 лева на теглене в зависимост от устройството

Банките взимат от пенсионерите от 20 стотинки до 1,50 лева на теглене в зависимост от устройството

От 20 стотинки до 1,50 лева дърпат банкоматите, когато пенсионер тегли от тях. Оказва се, че те не правят разлика дали дадена сметка се използва от човек от третата възраст или не, съобщава Telegraph.bg.

Инспекция

Проверка в няколко от големите банки показа, че в първата от тях взимат 0,1%, но не по-малко от 30 стотинки, когато се теглят пари от тяхно устройство. На чужд таксата е 0,2% от сумата или 1,50 лева на трансакция. В следващата прибират по 0,20 лева, а от чужд удрят с близо 8 пъти по-висока цена - 1,50 лева. В третата няма твърда такса, тя се определя на базата на изтеглената сума, като при използването на тяхно устройство взимат 0,16%, а на чужд 0,20%. Правят реверанс към хората, които си разкрият разплащателна сметка, в която регулярно постъпват средства и месечната такса е в размер на 2,55 лева. За теглене в друга банка взимат съответно 0,15% или 0,20% от сумата в зависимост от това дали теглите от техен или чужд банкомат.

Програми

Три от финансовите институции предлагат възможност на хората в пенсионна възраст да платят една такса, срещу която да могат да теглят неограничено - без допълнителни суми и условия за собственост на устройството. Такъв продукт предлага една от тях, която за откриване и месечно обслужване не начислява суми. Следващата също предлага подобен продукт. Така например при един от вариантите му - срещу 4,44 лева месечно възрастните могат да теглят неограничено, но само от техни банкомати. Ако искат тази възможност и от други устройства както у нас, така и по света, таксата е 12,95 лева, като в нея се включват и допълнителни услуги. Подобен продукт в друга банка струва 1,80 лева на месец, като срещу нея ползвателят може да тегли неограничено на всички банкомати в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Токайто Пазарджик
    Безплатна карта EasyPey ви решава проблема
  • 4
    4
    Буркан банк
    С 467 лв. пенсия може парите да не са в банката, а да бъдат в пенсионера. Тъкмо ще стигнат да ги изхарчи през месеца.
  • 0
    3
    Bolen
    Noloji mi se da teglq ot kasata 50 leva,taksata e 6 leva,taka 4e platix na doktora 44 za pregleda
  • -6
    2
    Викаш,
    ще продължиш да го ядеш и като пенсионер?!? Значи ти се е усладил!?!!
  • 15
    1
    Дгд
    Е как Те да не са богопомазани. Всички им ядем х.я на тея иобирджии
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари