Опитаха се да оберат златарско ателие в Русе

4
Пистолетът се оказал детска играчка, която е имитация на боен пистолет
Пистолетът се оказал детска играчка, която е имитация на боен пистолет Снимка: Facebook

Златан Златанов: Станах свидетел на опит за обир на златарско ателие в Русе

"Туко що станах свидетел на действия, които имат всички белези, които като адвокат окачествявам като осуетен опит за обир на златарско ателие. Преди 20 минути тумба циганчета на възраст под 16 години влезе в люта разпра със собственик на златарското ателие на ул. Александровска 100 , които се опита да им извърши граждански арест." Това заявява Златан Златанов в социалната мрежа.

Същите са влезли в ателието му и извадили черен на цвят пистолет. Същият реагирал своевременно и отбил пистолета и се опитал да задържи тарторът на групата. В този момент се оказах на мястото на инцидента и помогнах на собственика на ателието да отбие физическите атаки срещу него.

"Своевременно се свързах с 112 с които проведох мъчителен разговор защо и как трябва да се отзове полицейски екип на мястото. По време на цялата разпра в която собственикът успя да отнесе и няколко майсторки удара от тези иначе изглеждащи невинни на вид хулигани, които врещяха ,псуваха, обиждаха и заплашваха с разправа в малките часове на деня, се появи и жена, която по всички антропологични белези изглеждаше като тяхна майка или по-голяма сестра и крещеше " остави децата ми". Питах я каква е що е, но ми отвърна , че не познавала никое от малките циганчета и нищо не знаела, случайно минавала.

Докато се разправях със служителките на два пъти в рамките на минути... тумбата съумя да избяга с колелета, преследвана от служебната кола на СОТ Юсис в посока Парка на младежта, където са й изгубени следите.", пише още Златанов.

Пистолетът се оказал детска играчка, която е имитация на боен пистолет

След 15 минути е пристигнала полицейски патрул, който установява че пистолетът е детска играчка, която е много добра имитация на боен пистолет.

Явно става дума за сериозна подготовка, може би с участието на опитни престъпници и съвети от адвокати или бивши полицаи как да се сугестира страх в бижутера и да бъде освободен максимално ефективно от част от скъпоценната си стока.

"Тук има и два елемента, които заслужават внимание: непълнолетната възраст на основните действащи лица и фалшивия пистолет, които ще бъдат като своеобразни буфери в едно бъдещо наказателно производство срещу тях или срещу лицето, което явно е координирало действията им от тунела в отсрещния блок на антифашистите- жената , която първо се застъпваше за тях като тяхна майка , но която на мен ми отрече да е каквато и да е..

Ако има полиция в този град, то я призовавам максимално бързо и ефективно да се задейства и да пресече в зародиш евентуални бъдещи престъпления срещу собствеността, здравето и живота на русенци.", пише още Златан Златанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    24
    До 23 питащ
    Човече, ама на Юсис не вдигат всяка година заплатите, а на полицаите ги вдигат. Всяка година. А може и друга причина да е, всичко да е аранжирано и режисирано с оглед имидж
  • 3
    23
    От Русе
    Малко сранно отиват от СОТ и задължително подават сигнал към полиция. Да кажем сота е утъшъл за 5 мунити без буркани и сирени. Защо чак след още 10 минути се появява полиция? Какво е това закъснение при полижение че те се движат със специален режим на движение. Полицията би трябвало да е на място след пет минути и втори патрул до десет.Въпроса ми е как една пенсионерска фирма с песонал над 65+ те пристига на място преди полиция и гони крадци, а полицията я няма поливин час?
  • 7
    22
    Хаха
    Копейките - най-добрата противоотрова срещу ромите. В жестока конкуренция за социални помощи и кво къде има да се крадне. Всичките са ненужни паразити. Ромите нямат никакво намерение да си ходят в Индия, тъпите копейки нямат никакво намерение да си ходят в Русия.
  • 6
    21
    Шегата настрани
    Наистина става нещо страшно с циганските тълпи. Понеже имам малко магазинче, и понеже им познавам мурафетите, допускам по един клиент в магазина. Затварям вратата, "климатик има, няма място за повече клиенти". Това да ти нахълтат осем циганина в магазина, врякайки и отвличащи вниманието ти си е точно опит за кражба. И да ви кажа, когато ги гледаш в ръцете и си рестриктивен, спират да те опитват. Два-три месеца и вече заобикалят. Но колеги изгоряха.
  • 10
    20
    Aha
    Едно време какви обири имаше ехее...съсипаха я тая държаеа
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари