Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Опасно движение на МПС по улица в жк "Здравец"

0

Уважаеми г-н Стоилов,

Обръщам се към Вас с настоятелна втора молба за помощ, този път по сигнал от живущи на ул. „Бабуна планина“ в жк Здравец-Север 1 Русе.

Става въпрос за опасно движение на МПС по улицата, на която има футболно игрище още 3 детски площадки. Въпреки това, леки, лекотоварни и товарни автомобили, както и мотоциклети преминават по тази улица със скорост, която надвишава два-три, а в отделни случаи и повече пъти позволената скорост съгласно пътния знак в началото на улицата. Вярвам разбирате, че такова движение на МПС представлява изключителна опасност за хората и на първо място за децата от квартал Здравец-Север 1, които живеят в блоковете около улицаБабуна планина“.

Жителите на квартала смятат, че най-доброто решение е поставянето на поне 2 спящи полицаи – в началото и в края на улицата, които просто да принуждават  водачите на МПС да преминават по нея с безопасна скорост. Впрочем това е най-доброто решение и на проблема по булевард „Липник“, с който Ви запознах на 21.07.2015 г. и на който за съжаление все още няма решение.

Моля Ви да наредите проверка на ситуацията на улицаБабуна планина“ и да предприемете необходимите мерки за осигуряване на безопасността на хората.

Автор: Красимир Митев
(Автор: Красимир Митев - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари