Опашките от тирове спъват работата на бизнеса в Русе

1
Липсата на организация и мерки от страна на институциите създава хаос и затруднения за всички
Липсата на организация и мерки от страна на институциите създава хаос и затруднения за всички

Липсата на организация и мерки от страна на институциите създава хаос и затруднения за всички

Опашките от тирове в района на Дунав мост пречат не само на нормалното придвижване на гражданите, но и спъват работата на бизнеса. Липсата на организация и мерки от страна на институциите създава хаос и затруднения за всички, тъй като печеливши от ситуацията няма. Хората не могат да се придвижат до работа или дома си с часове, товарите на самите тирове се движат със закъснение и това води до неустойки и нарушени графици, а водачите чакат да минат границата без осигурени елементарни условия за престой, алармира Русе Медиа.

Камионите, наредени по пътя Русе - Мартен и по бул.“България“, все още чакат да се направи буферен паркинг. Разширеният тротоар по бул.“България“, замислен като временен вариант, не се ползва за изчакване на опашката, защото никой не насочва натам водачите. Така се стига до пътни инциденти, какъвто имаше и вчера. Отделно в района на кръговото на Дунав мост се извършват дейности от ВиК и пътната сигнализация отнема част от пътното платно.

Опашката от тирове, която заема една от лентите на пътя, прави невъзможно придвижването и преминаването на извънгабаритен товар. Логистиката на тези пратки се прави предварително и се извършва след поредица от уведомления и получаване на разрешения. Само че в тях не е предвидено да има колона от камиони на пътя. Така извънгабаритният товар, предназначен за ферибота в Оряхово, се оказа блокиран.

По принцип извънгабаритните товари преминават Дунав мост приоритетно. За целта обаче трябва да се осигури „зелен коридор“, т.е. да се спре движението на всички МПС и да се пропусне въпросният товар. Служителите на ГКПП „Дунав мост“ обработват документите и правят бързо необходимата организация и от двете страни на моста, но това допълнително спира и бави обработката на останалите товари, докато не премине извънгабаритният.

Повече информация, свързана с проблемите при тези товари, както и дали пътната инфраструктура е съобразена с тях, очаквайте през следващата седмица в рубриката „Гледна точка“. В нея ще разговаряме по темата с Младен Ганчев, мениджър на „Holleman България“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    Тео
    Само шамари им трябват... И актове
  • 9
    2
    Каквото
    и да си говорим не му върви на нашият град на управници.Нито автранспорт,нито чистота,нито,организация на движение,нито дупките по улиците,нито тировете,абе в нищо и с лупа не може човек да намери,че нещо е направено за града.Защо ли ни е кмет,общински съвет?!Видяхме с тях 30 години ,да пробваме вече без тях.Може пък да се получи?!
  • 4
    1
    Продължаваме промяната
    Продължават промяната хората, вместо 5 км - опашката стана 15 :DD
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари