Опашки пред спешните кабинети по празниците

0
Бумът на респираторни заболявания през последните седмици препълни спешните кабинети
Бумът на респираторни заболявания през последните седмици препълни спешните кабинети Видео: NOVA

Бумът на респираторни заболявания през последните седмици препълни спешните кабинети

„Беше доста тежко и напрегнато. За периода на коледните празници през Спешното отделение на болница „Царица Йоанна - ИСУЛ” преминаха 1200 души. За новогодишните дни са около 700 души. Това са близо 2000 пациенти. Приоритет са тези с респираторни оплаквания”, обясни д-р Петър Герзилов.

Справка на медиците по отношение на истинската спешност на случаите показва, че от 685 души за коледните празници, преминали през спешния ушен кабинет, са хоспитализирани 20 души, а за новогодишните празници от общо 370 - приетите са 15, предаде NOVA. „Виждате колко малко са наистина спешните случаи, за които се налага хоспитализация”, каза Герзилов.

По думите му проблемът е, че през почивните дни, заради отсъствието на личните лекари, потокът от пациенти се насочва към ИСУЛ, а хората невинаги оценяват кое е спешното състояние. Това пък натоварва лекарите, подчерта медикът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Zeinep
    Как не вие срам да казвате,че няма болни деца.В момента върлуват много вируси.Ние родителите си тъпчем децата с какво ли не и станаха опитни зайчета
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари