Опасен вятър в 24 области в страната

0

НИМХ обяви жълт код за вятър с пориви до 80-90 км/ч

Предупреждение "код жълто" от първа степен за много силен северозападен вятър с пориви до 80-90 км/ч е обявено утре в почти цялата страна.

За 7 април за 24 области в страната Националният институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за опасни метеорологични явления.

Областите без предупреждение за жълт код са Перник, Кюстендил, Благоевград и Смолян.

В останалите 24 области на страната, за които за утре има предупредителен жълт код, ще духа умерен, временно силен вятър, с пориви до 19-24 метра в секунда.

В област Бургас се очакват и валежи със значителни количества, предупреждават синоптиците от НИМХ.

В сряда, след временно намаление в нощните часове, облачността бързо ще се увеличи. На много места ще има валежи от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. С понижението на температурите в Северна и Западна България на места дъждът ще се примесва със сняг. Това съобщи Виктория Клещанова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирана от Агенция "Фокус".

В четвъртък ще се задържи ветровито. Облачността ще е променлива, по-често значителна, но само на отделни места ще превали слабо. Ще бъде сравнително студено с минимални температури между минус 2° и 3° и максимални - между 5° и 10°. В петък вятърът ще отслабне, по-късно и ще стихне. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността около и след обяд, но вероятността за валежи е малка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари