ООН: Цялото човечество е изложено на риск от ядрена заплаха

0
Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия и огромен склад с балистични ракети
Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия и огромен склад с балистични ракети

Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия и огромен склад с балистични ракети

Върховният комисар на ООН по правата на човека разкритикува нападението на Русия срещу Украйна, като предупреди за "огромно въздействие" върху правата на милиони хора и предупреди, че повишените нива на ядрена заплаха показват, че цялото човечество е изложено на риск.

В речта си пред Съвета на ООН по правата на човека в Женева Мишел Бачелет предупреди, че пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна, започнало преди седмица, "оказва огромно въздействие върху човешките права на милиони хора в цяла Украйна".

"Повишените нива на заплаха от ядрени оръжия подчертават сериозността на рисковете за цялото човечество", добави тя.

Коментарите ѝ по време на спешния дебат на Съвета относно конфликта в Украйна бяха направени във връзка с разпореждането на руския президент Владимир Путин нареди ядрените сили на Русия да бъдат приведени в състояние на повишена готовност.

По-рано днес външният министър на Русия Сергей Лавров обвини западните политици, че са се фокусирали върху ядрената война.

"Ясно е, че Третата световна война може да бъде само ядрена", заяви Лавров в онлайн интервю за руски и чуждестранни медии.

"Бих искал да отбележа, че именно в главите на западните политици постоянно се върти идеята за ядрена война, а не в главите на руснаците", каза той.

Москва разполага с най-големия в света арсенал от ядрени оръжия и огромен склад с балистични ракети, които са гръбнакът на силите за възпиране на страната, информира БГНЕС.

Речта на Бачелет бе произнесена в момент, когато данни на ООН показаха, че опустошителната продължаваща осми ден война вече е принудила повече от един милион души да напуснат Украйна и да се отправят към съседните държави, а безброй други са разселени вътре в страната.

Бачелет заяви, че службата ѝ е регистрирала 227 смъртни случая сред цивилното население, включително най-малко 15 деца, но подчерта, че реалните цифри вероятно са много по-високи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    До 1:
    Трябвало е на майка ти путката да денацифицират, че да не се пръкват повече идиоти!
  • -6
    1
    Путинофил
    Ще посрещнем освободителните ядрени ракети на Русия с пита и мед! Предлагам да се съберем на летище Щръклево и да чакаме денацификацията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари