ООН: Повече от 6300 цивилни граждани са загинали в Украйна от началото на войната

1
Повечето от тях са намерили смъртта си от използването на експлозивни оръжия с широка зона на въздействие
Повечето от тях са намерили смъртта си от използването на експлозивни оръжия с широка зона на въздействие Снимка: Фейсбук

Повечето от тях са намерили смъртта си от използването на експлозивни оръжия с широка зона на въздействие

Организацията на обединените нации потвърди 6 306 цивилни смъртни случая и 9 602 ранени в Украйна, откакто Русия нахлу в нейната съседка на 24-ти февруари, предаде CNBC, цитиран от БНР.

Службата на Върховния комисар на ООН за правата на човека заяви, че броят на жертвите в Украйна вероятно е по-висок, тъй като въоръженият конфликт може да забави докладите за смъртни случаи.

Международната организация каза още, че повечето от регистрираните цивилни жертви са причинени от използването на експлозивни оръжия с широка зона на въздействие, включително обстрел от тежка артилерия и ракетни системи за многократно изстрелване, както и от ракетни въздушни удари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Путлер
    високоточковите оръжия на раzzия пълен фейк. стрелят и където падне
  • 1
    2
    по последни данни
    в ирак, в резултат на сво „шок и ужас“ загиналите са между 600 000 и милион! оон-то нещо не се вълнува от тях?!?
  • 0
    1
    Свети Унуфри
    Володомор Зеленски трябва да бъде изправен пред военен трибунал, където да отговаря за престъпленията си, включително и това, че използва цивилни като жив щит.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари