ООН: Близкият изток е на ръба на пропастта

1
Днес се очаква ново посещение в Израел на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън
Днес се очаква ново посещение в Израел на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън Снимка: EPA / БГНЕС

Днес се очаква ново посещение в Израел на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън

Условията за хората в Газа се влошават, като водата, храната, електричеството и лекарствата са оскъдни. ООН заяви, че Близкият изток "е на ръба на пропастта" и моли Израел да допусне хуманитарна помощ, предава БНР. Израелските войски продължават да се струпват близо до Газа преди очакваната сухопътна офанзива, насочена към бойците на "Хамас".

Повече от 1400 души са били убити в Израел миналия уикенд, когато бойци на палестинската групировка пресякоха границата, за да атакуват цивилни и войници. Над 2450 палестинци са убити в Газа при ответните въздушни удари.

Днес се очаква ново посещение в Израел на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън. Обиколката му след нападението на "Хамас" миналия уикенд започна от Израел и продължи в Йордания, Катар, Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Египет. Засега програмата на новото посещение на Блинкън в Израел не е обявена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари