Онкологичният център в Русе купува нов компютърен томограф

0
Това ще стане чрез провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка
Това ще стане чрез провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка

На днешното си заседание Общински съвет – Русе прие предложение от д-р Камен Кожухаров – управител на  „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД, с което местният парламент даде съгласие „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД да бракува Компютърен томограф Somatom Emotion Duo с Virtual Duo  и да закупи нов Компютърен томограф.

Това ще стане чрез провеждане на процедура за възлагане на обществена поръчка по ЗОП с предмет „Доставка на 1 бр. фабрично реновинар 16-срезов Компютърен томограф за нуждите на „Комплексен онкологичен център - Русе” ЕООД“, съобщава ТОП НОВИНИ

Томографът е 2-срезов, фабрично рециклиран и инсталиран в „КОЦ-Русе“ЕООД през 2004г. Поради дефектирала ренгенова тръба томографът е спрял да работи. От сервиза на Сименс са констатирали, че същата не може да се ремонтира, а трябва да бъде заменена с нова. Цената на нова ренгенова тръба е около 100 000 лева., а абонаментната сервизна поддръжка на томографа е около 72 000 лева на година.

Освен това томографът е морално остарял. От друга страна нов 16-срезов Компютърен томограф струва около 400 000 лева, като в цената се включва и 12 месечно гаранционно обслужване. Поради това специалистите от дружеството считат, че е най-целесъобразно „КОЦ-Русе“ ЕООД да бракува повредения компютърен томограф и да закупи нов 16-срезов. Доставката на новия томограф ще се реализира със собствени средства на дружеството. 

Съгласно чл. 15 от Наредба № 9 на ОбС-Русе за реда и условията за упражняване правата на Община Русе върху общинската част от капитала на търговските дружества решенията за придобиване, управление и разпореждане с дълготрайни материални активи на общинските еднолични търговски дружества се вземат от Общински съвет Русе, когато балансовата им стойност надхвърля 5 на сто от общата балансова стойност на дълготрайните активи към 31 декември на предходната година.

Бракуването повредения томограф и закупуването на нов  16-срезов Компютърен томограф е действие на разпореждане спрямо този дълготраен материален актив на дружеството.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари