Омръзнаха ми петте жени, искам шеста!

0

"Омръзнаха ми петте жени, търся си шеста! Харем ще си правя. Имам 3 деца вече и чакам 4-то. Време е за нова булка", похвали се 21-годишният многоженец Йордан, който огледа подробно момичетата дошли на традиционния пазар за булки в Стара Загора в събота.

Той не беше единственият дошъл да огледа нагласените ромки. На мястото се бяха събрали десетки фамилии, които или искаха да си вземат или да продадат момиче, пише България Днес

Оказа се, че ергени от ромския клан на калайджиите под дърво и камък търсеха червенокоси жени, тъй като русото въобще не било модерно вече.

"Търся си червенокоса жена. 2-3 години да е по-голяма от мен, ако може и така да е хубавка", разказаха пред вестника наперените младежи. В компанията им бяха попаднали и такива, които имаха желание да си направят харем.

Именно сред тях е и Йордан, който се хвалеше с това как има цели 5 жени. Като обяви, че идва и за шеста събратята му го потупаха по гърба и приветстваха с радост идеята. Някои от тях дори споделиха, че ще последват неговия пример и те също ще заформят голям набор от съпруги. Непосредствено до тях беше застанала по-възрастна жена наобиколена от фамилията си. Калайджийката беше дошла на пазара, за да сключи сделка за дъщеря си.

"Първо младите трябва да се харесат, да се опознаят. То не става така - от вратата за краката. След това вече се събираме 2-те страни и решаваме. Моята щерка си има приятел от една година и днес сме дошли да направим пазарлъка", разказа обиграната калайджийка, която не искаше да каже името си.

Всички моми бяха белосани и пременени в най-новите си дрехи. Някои бяха облечени в дълги вечерни рокли, други се похвалиха, че дрехите им са купувани специално от Гърция, трети пък бяха заложили на по-оскъдни тоалети. Всяка от тях обаче беше нагиздена със злато и пендари. Повечето се притесняваха да кажат, за какво са там и търсеха одобрителните погледи на родителите си.

Имаше и такива, които напълно отричаха да се дават колосални суми за булките. По-възрастните обаче не спестиха подробности. Разказаха, че най-скъпите булки вървели по 40-50 000 лева. Такива пари се давали за красиво и девствено момиче. Традиция повелява, че булката се откупува от родителите й. Ако се окаже, че не е честна обаче, парите се връщат обратно на свекърите.

"С моя мъж се запознахме тука. И децата тука ги оженихме, сега е ред на внуците. Преди три години си взехме снаха за 6 хил., много е хубавка", разказа една от най-възрастните на пазара Елена Стоянова. Тя беше седнала встрани, далече от шумотевицата и наблюдаваше, заедно с няколко нейни наборки. Въпреки преклонната си възраст сподели, че до сега не е изпускала нито едно събиране.

Един от най-големите щастливци на пазара пък беше Иван, който току-що бе намерил любовта на живота си.
"Сега се запознахме с моята жена, много ми хареса. 10 хил броя за нея. От Пловдив е, но аз ще си я взема в Ямбол", обясни с приповдигнато настроение младежът.

Сред дошлите на събитието се намираха и по-дърти ергени, който се надяваха да хванат последния влак. Обикаляха сред родовете и отваряха очите си на четири.

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари