12% спад бележи пазарът на имоти в Русе

4
С общо 9% спада броят на сделките в страната през първите три месеца на годината
С общо 9% спада броят на сделките в страната през първите три месеца на годината Снимка: Dunavmost / Архив

С общо 9% спада броят на сделките в страната през първите три месеца на годината

Пазарът на имоти в България продължава да върви надолу и в началото на 2023 година. С общо 9% спада броят на сделките в страната през първите три месеца на годината в сравнение със същия период на 2022 година, показват данните от Имотния регистър.

За сравнение, през последните три месеца на 2022 година спадът в броя на сделките беше с 10,4% на годишна база, а през третото тримесечие със 7,3%. Тогава беше отбелязан и първият спад на годишна база.

Най-голям спад - с 25%, има в броя на сделките в Стара Загора, следвани от тези във Варна, където те намаляват спрямо първото тримесечие на предходната година с 19%. В София спадът е с 12%, толкова е и в Русе, а в Бургас - с 9%.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Волф
    Коментаторите ме разочароват. Естествено дежурният форумен трол трябва да пренебрегне факта, че в града на Евлоги спадат сделките с 25%, а в София също с 12%. Тролът трябва да каже как Русе е 50 000 души и не останали хора в тоя град. Липсва ми тролчето и неговите халюцинации.
  • 3
    2
    Русенец
    Чудя се, що за хора смятат 100 хил евра за нормална цена на панелка, на 50 години? Тези жилища са толкова стари, че няма да се учудя, ако скоро им наложат някоя задължителна, законова мярка за харчене на много пари с цел удължаване на експлоатационният им срок.
  • 10
    1
    fassfaga
    коптори в блокове дето има само стари и луди ,дори по центъра вече не става за живеене , пък ти брой 200 иляди спонсорирано от лихвари
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари