Олио подпали абсорбатор в апартамент в квартал "Чародейка"

0
За изминалото денонощие екипите на пожарната в Русе са имали 6 случая
За изминалото денонощие екипите на пожарната в Русе са имали 6 случая Снимка: Dunavmost / Архив

За изминалото денонощие екипите на пожарната в Русе са имали 6 случая.

Вчера сутринта, за времето от 07:42 до 08:15 часа, 7 служители от Първа РСПБЗН - Русе с два автомобила са реагирали на обаждане за пожар в къща на улица "Йосиф Дайнелов" в Русе. При пристигане на адреса се установява, че пожар няма, а са се самозапалили натрупани сажди в коминното тяло. Междувременно в 08:13 часа е постъпил сигнал за пожар в апартамент на ул. Илинден в Русе. Към този адрес са изпратени също служители от Първа РСПБЗН - Русе, които на място са установили, че ситуацията е като в предходния случай - горели са сажди в коминно тяло, заради необезопасен комин.

Също за запалени сажди в комин на къща са излизали и огнеборците от РСПБЗН – Сливо поле. Произшествието е възникнало в с. Ряхово, но до отиването на пожарникарите, стопанинът е успял да загаси запалването на саждите.

На сигнал за запалено ел. табло в магазин са реагирали служители от Първа РСПБЗН - Русе в 10:15 часа. Инцидентът е станал на улица "Черни връх". Пожарът е загасен от служители в магазина. При инцидента не е имало пострадали хора. Причината е била късо съединение.

В 14:25 часа екип от Първа РСПБЗН - Русе е пратен на сигнал за пожар в апартамент на адрес гр. Русе, жк. "Чародейка‘‘, блок 213. По време на движение е получена информация от собственика, че е успял да изгаси запалването. При пристигане на място пожарникарите са установили, че заради изкипяване на олио се е бил запалил абсорбатора. Пострадали няма.

Снощи, между 21:44 и 22:35 часа, служители от сектор „Спасителни оперативни дейности“ са посетили адрес на булевард "Цар Освободител" в Русе, откъдето е получен сигнал за разпилян живак от счупен термометър. Живакът е бил събран и депониран.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари