Олимпиада по руски език в Русе

0
В зала „Европа” на Доходното здание в Русе се проведе тържественото откриване на Националния кръг на олимпиада по руски език
В зала „Европа” на Доходното здание в Русе се проведе тържественото откриване на Националния кръг на олимпиада по руски език

Русе / В зала „Европа” на Доходното здание в Русе се проведе тържественото откриване на Националния кръг на олимпиада по руски език. Участниците в надпреварата ще бъдат 120 и тя ще се проведе на 14 март 2015 година в СОУ за европейски езици „Свети Константин – Кирил Философ” – Русе.

Официални гости на събитието бяха Татьяна Грушко – Генерален консул на Руската федерация в Русе, Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката, Станимир Станчев – заместник областен управител на Област Русе, експерти от Министерство на образованието и науката, засл.проф. Васил Пенчев – председател на Общински съвет – Русе, Димитър Райнов – директор на Регионалния инспекторат по образование – Русе, Сашо Щерев – началник отдел „Образование” в Община Русе и Добромира Николова – директор на СОУ за европейски езици „Свети Константин – Кирил Философ” – Русе.

Г-н Станимир Станчев приветства учениците и техните учители за активното им участие в тази прекрасна инициатива. Той пожела на младите хора да не спират да мечтаят, да се развиват и да учат. Г-н Станчев сподели казаното от негов преподавател в Русенски университет „Ангел Кънчев”: „Няма научен човек – колкото повече учим, разбираме колко много не знаем”. В тази връзка заместник областният управител изрази своята признателност и уважение към педагозите: „Без техния труд, мили ученици, това, което сте постигнали, нямаше да е същото. Дълбок поклон пред всеотдайния труд на учителите, защото те са хората, които се грижат за нашите деца и за това утре те да бъдат по-добри и по-знаещи.”

Г-н Станимир Станчев изказа и радостта си от факта, че гр. Русе е домакин на Националния кръг на олимпиадата и апелира тя да се превърне в традиция за града ни. Той отбеляза, че Областна администрация – Русе винаги ще оказва пълното си съдействие за подобни събития, свързани с развитието на младото поколение.

В заключение заместник областният управител благодари на всички и отбеляза, че България заслужава да има знаещи и можещи хора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари