Олигарси имали интерес от пускането на записа и снимките, свързани с премиера

0
Кирилов: "Разследването трябва да е за огласяване на неистински, клеветнически факти и обстоятелства"
Кирилов: "Разследването трябва да е за огласяване на неистински, клеветнически факти и обстоятелства" Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов очаква да бъде проведено разследване, което да установи, както авторите на записите и снимките, свързани с премиера Бойко Борисов, така и тези, които са ги разпространили в социалните мрежи, съобщава dir.bg 

Разследването трябва да е за огласяване на неистински, клеветнически факти и обстоятелства.

Също като премиера Борисов и главния прокурор Гешев Кирилов смята, че зад кампанията стоят разследвани лица.

"Аз съм сигурен, че всеки един от вас, от нас, има собствени версии и хипотези, но е ясно в контекста на настоящата ситуация кой има най-голям интерес - лицата, олигарсите, срещу които се водят оперативно-издирвателни мероприятия, процесуално-следствени действия. Те, виждате, че са обединени, без значение в коя точка на земното кълбо са позиционирани. Имаме си и тук олигарси, имаме си и в съседни държави олигарси, имаме си и на Арабския полуостров олигарси", каза правосъдният министър.

По-рано президентът Румен Радев Радев призова за пълно разследване на това кой и как е заснел премиера в "Бояна". Той нарече "недопустимо" нахлуването в личното пространство на премиера и констатира, че снимката на спящия Борисов означава, че животът му е поставен под риск. В ход е служебна проверка, която трябва да установи всички факти, каза още президентът по отношение на НСО.

Радев поиска и да има независима екпертиза за достоверността на аудиозаписа и снимките, свързани с Борисов.

Междувременно лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви пред БНТ, че не се припознават в думите на премиера, че БСП е част от компроматната война. Социалистите обаче са готвят за предсрочни избори.

"Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това. Имаме решение на нашите колективни органи, че искаме оставката на това правителство и не само. Смисълът не е те да станат, ние да седнем във властта и да се продължава по старому. Смисълът е да се промени моделът на управление", каза Нинова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари