Олена Зеленска: Украйна е в смъртна опасност

1
Хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната, заяви съпругата на украинския президент
Хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната, заяви съпругата на украинския президент Снимка: АП / Stephanie Scarbrough

Хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната, заяви съпругата на украинския президент

Над Украйна ще надвисне "смъртна опасност", ако Западът оттегли финансовата си помощ за съпротивата срещу силите на руския президент Владимир Путин, предупреждава първата дама на Украйна Олена Зеленска, цитирана от ДПА и БТА.

Съпругата на украинския президент Володимир Зеленски заявява, че хората в нейната страна ще бъдат оставени да умрат, ако светът се умори да осигурява помощ за страната. Тези предупреждения тя оправя в интервю, дадено за Би Би Си в контекста на натиска, който Великобритания оказва върху републиканците в Конгреса на САЩ да одобрят новата американска помощ за Киев.

В четвъртък британският министър на външните работи Дейвид Камерън използва посещението си във Вашингтон, за да предупреди републиканците, че блокирането на новия пакет от помощта за Украйна е "коледен подарък" за Путин. Тази седмица Сенатът - горната камара на Конгреса на САЩ, където управляват републиканците, блокира закон за отпускане на помощи за Украйна в размер на милиарди долари, подкрепен от Демократическата партия.

Говорейки за неделното политическо предаване на Би Би Си, които ще се излъчи изцяло утре, Зеленска казва: "Ние наистина се нуждаем от помощ. Казано с прости думи, нямаме право да се уморяваме от тази ситуация, защото ако го направим, ще умрем. И ако светът се умори да ни помага, той просто ще ни остави да умрем", заявява съпругата на украинския президент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    5
    С.С.
    Нали след тях идва нашия ред ,бе идиоти !
  • 6
    4
    фена на Путин
    Квиченето за още.и още просия се усилва. Усещат че с тях е свършено и се паникцосват. Уви, нощо хубаео не ги чака. Явно са толкова тъпи че да не го забележат.
  • 7
    3
    Пет,р
    То Усрайна е труп но тепърва ще берат плодовете на наркомана
  • 13
    2
    Аз
    А ..има начин развиете бяло знаме и ще живеете.
  • 22
    1
    мм
    Че някой ви кара да водите война а ние да ви пращаме помощи сериозно?Та нашето население е бедно и живеее по зле от колкото вие както сте във война на нас кой ще помогне
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари