Окръжен съд - Русе отнема имущество за 4 милиона лева от Владимир Ганев

3
Фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки
Фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки Снимка: Dunavmost

Фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки

Искове на КПКОНПИ са уважени от съдилища в страната и в полза на държавата се отнема незаконно придобито имущество на обща стойност от 4 548 196, 23 лв., съобщиха от КПКОНПИ.

С Решение на Окръжен съд – Русе се отнема имущество в размер на 3 901 017 лв. от Владимир Ганев и свързани с него дружества. Проверката срещу Ганев е започнала след привличането му като обвиняем за данъчни престъпления - търговските му фирми нямат приходи, нито подадени годишни данъчни отчети, но въпреки това са извършвали сделки с моторни превозни средства. За 10-годишния проверяван от Комисията период Ганев също няма законни източници на доходи. Самият той е посочил пред съда, че всички автомобили са на румънски граждани и той не е предоставял пари за покупката им, за такси, застраховки и др. Автомобилите са били прехвърляни на български граждани или фирми. За посредническата си дейност, Ганев е получавал по 10 лв. на автомобил.

В хода на съдебното производство е установено, че фирмите, контролирани от Ганев, не са разполагали със собствени средства за придобиването на автомобилите, нито дори са имали банкови сметки. От съдебно-икономическите експертизи е доказано, че претенцията на КПКОНПИ за отнемане на незаконно придобито имущество е основателна. В полза на държавата се отнемат налични автомобили, паричната равностойност на 383 МПС и пазарната стойност на дружествени дялове. Ганев е осъден да заплати и всички съдебни разноски по делото. Решението на ОС – Русе е влязло в сила, издаден е и изпълнителен лист.

Окръжен съд – София изцяло е уважил иск на КПКОНПИ срещу Янко Попов и свързано с него лице на стойност 647 179,23 лв. Отнема се сума от продажба на жилищна сграда в гр. Самоков, лек автомобил „Мерцедес“, товарен автомобил „Ифа“, суми по банкови сметки, паричната равностойност на дружествени дялове. Проверката срещу Попов е започнала след привличането му като обвиняем от прокуратурата за участие във въоръжена организирана престъпна група за умишлени убийства и причиняване на средни и тежки телесни повреди и палежи. Софийският окръжен съд приема, че е доказана липсата на законни доходи за придобито имущество в периода на проверката. Решението на съда не е окончателно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Жигули
    Владко с мозъчето гладко! Една схема не може да направи както трябва. Такъв си беше, такъв и ще си остане.
  • 9
    2
    бръм бръм
    До номер 1: Май е същия смешник. Пишман тежкаря ама главата му куха та дрънка.
  • 4
    1
    QRS
    Тва оня пишман състезател с ладичката ли е ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари