Окръжен съд - Русе обяви конкурс за ученическо есе

0
Темата на есето е „Правосъдието през моите очи”
Темата на есето е „Правосъдието през моите очи” Снимка: Dunavmost

Темата на есето е „Правосъдието през моите очи” 

Окръжен съд - Русе обявява конкурс за есе на тема „Правосъдието през моите очи” за всички ученици от VIII до XII клас.

Всяка творба трябва да съдържа титулна страница със следната информация: темата на есето; име и фамилия, телефонен номер и имейл на участника; населено място, пълно наименование на училището, клас. Есето следва да бъде в обем до три печатни страници формат А4 и да се изпрати по електронен път на е-mail: [email protected] в срок до 24.10.2022 г. За участие в конкурса не се допускат творби, които са плагиат, копие или част от работата на други автори, уточниха от съда.

Специално назначена комисия ще оцени есетата по недвусмисленото изразяване на личната позиция на автора, използването на подходящи стилно-езикови средства за постигане на убедителност и въздействие, както и удачно подбраните аргументи.

Класираните на първо, второ и трето място творби ще бъдат обявени, а авторите им – наградени, в Деня на отворените врати на 27 октомври 2022 г. в сградата на Русенската съдебна палата. Отличените есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Окръжен съд – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари