Окончателно: 18 000 лева начална тръжна цена за месечен наем на общинския ТИР-паркинг

1
Това бе една от точките, които приеха общинските съветници след дебати
Това бе една от точките, които приеха общинските съветници след дебати Снимка: Общински съвет - Русе

Това бе една от точките, които приеха общинските съветници след дебати

На 29 февруари се проведе 6-ото редовно заседание на Общински съветРусе и беше открито от председателя акад. Христо Белоев при кворум от 50 общински съветници. Дневният ред включваше 47 точки, като първите две бяха оттеглени в самото начало.

Заседанието започна с отчет на изпълнението на решенията на Общинския съвет от месец май 2023 г. до месец октомври 2023 г., като за този период са приети общо 178 решения и няма неизпълнени такива.

Община Русе ще получи апартаменти в нова жилищен блок, която ще бъде изградена на ул. „Котовск“ 6 на мястото на бившите бараки, за които бе взето решение да бъдат съборени. Предложението на администрацията бе подкрепено от общинските съветници, които приеха първоначалните параметри в условията за тръжната процедура.

Малкият буферен паркинг в Русе е въведен в експлоатация преди месец, предстои търг за отдаването му под наем. Той е с капацитет 75 паркоместа за тежкотоварни автомобила като с изграждането му е съоръжението да способства за облекчаване трафика на тежкотоварни автомобили, изчакващи преминаването си към ГКПП „Дунав мост“ – Русе чрез създаването на обособено място за паркиране и престой. Общинският съвет определи начална наемна цена на месец в размер на 18 хил. лв. без включен ДДС.

На заседанието на Общински съвет бяха гласувани и още публични търгове, между които търг за наддаване за отдаване под наем на части от терени – публична общинска собственост за разполагане на рекламно-информационни елементи в Русе, както и за отдаване под наем на общински терени за цветарски павилиони в Русе и Николово и бюфетът в СУПНЕ – Русе. Под наем ще бъдат още Сдружение „Русенска търговско-индустриална камара“, „Лайънс клуб Сексагинта Приста 2006“, както и теренът под тотопункта на ул. „Княжеска“.

Представен беше и финансовият отчет за дейността на Фондация „Русе – град на свободния дух“ за 2024 г. и се приеха бюджетът, насоките за работа и работната програма на Фондацията.

Шестото заседание на Общинския съвет завърши с питания на съветници, свързани с ремонти, пешеходни пътеки, сметосъбиране, скейт площадка и Алея на джаза.

През предходната седмица се проведоха заседанията на постоянните комисии към Общински съветРусе, които може да проследите тук.

През 2024 г. ще може да гледате заседанията на Общински съветРусе по КИС13, както и в официалния YouTube канал на местния парламент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Редакторке, редактирай се!
    Употребата на членуване куца в изречението: "... апартаменти в нова жилищен блок, която ще бъде изградена ..." - клавиатурна граматика :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари