Охранител на проститутка отнесе 10 години затвор за побой и грабеж над тираджия

0
31-годишният Димитър Димитров получи 15-ата си присъда
31-годишният Димитър Димитров получи 15-ата си присъда Снимка: Ренета Минкова, в. "Бряг"

15-ата си присъда чу вчера Димитър Димитров от Русенския окръжен съд. Той получи 10 години лишаване от свобода заради отнемане на чужди движими вещи - отнел мъжка чантичка, която обаче е задигната в условията на опасен рецидив, пише днес ресенският всекидневник „Бряг”.

На 2 декември 2013 година двама мъже, придружаващи две проститутки, са нахлули в кабината на ТИР „Мерцедес”, край бензиностанция „Лукойл” в Русе, като са нападнали шофьора. Докато го удряли, успели да измъкнат мъжка чантичка, в която имало множество документи и 1500 евро. Шофьорът успял да запали камиона и да потегли, и така нападателите скочили в движение. Помагачът на Димитър обаче е избягал зад граница и се издирва.

Вчера на последното заседание по делото е разпитан пострадалият тираджия, който има и българско, и турско гражданство. Той разказал как бил спрял до бензиностанцията по бул. „България” и тъкмо тръгвал да продължи курса си за Финландия, когато слабо момиче отворило вратата на ТИР-а му, качила се на стъпалото и започнала да говори с него. Тя му предложила сексуални услуги и в този момент един мъж нахлул през дясната врата в кабината и започнал да го удря. Тогава през шофьорската врата го нападнал още един мъж, който също нанасял удари по главата и тялото на тираджията. Докато го удряли и натискали към волана, двамата мъже ровили в джобовете му и по шкафовете и търсели пари. Шофьорът успял да запали двигателя и да потегли и тогава нападателите скочили.

Малко след това мъжът спрял да види какво са успели да отмъкнат и забелязал, че му я няма мъжката чантичка. В нея имало множество български и турски документи, 8 телефонни карти и 1500 евро. Общата стойност на откраднатите вещи е малко над 3000 лева. Пострадалият обаче имал доста рани по лицето, счупен нос и синини по тялото.

Когато бил задържан, Димитър предал 977 лева, с протокол за доброволно предаване. За тях обаче вчера той казал, че са лично негови, дадени му от близки и искал да ги използва за адвокат. Прокуратурата предложила присъда от 12 години лишаване от свобода, както и тези 977 лева да бъдат върнати на пострадалия тираджия. От всичките си 14 осъждания досега подсъдимият последните 3 пъти е осъждан за грабежи. Дори нападението с грабежа извършил в изпитателния срок на последното си наказание. В последните си думи пред съда Димитър заявил, че съжалява, че въпросната вечер е бил там. Той обяснил, че наистина е набил тираджията, но това включвали задълженията му, тъй като охранявал проституиращата Н.Б. Чантичката обаче не е вземал той, а другият нападател. Подсъдимият се опитал да се оправдае с това, че има 2 деца и трябва да се грижи за тях. 31-годишният мъж имал син на 15 и бебе на 1 годинка.

Съдът обаче признал Димитър за виновен и присъдил 10 години лишаване от свобода при първоначален строг режим. За сумата от 977 лева е определено тя да се върне на Димитър. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Източник: Вестник Бряг
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари