Огромна мартеница на сградата на Община Велико Търново

0
Символът, който е монтиран днес е изработен от 15 доброволци
Символът, който е монтиран днес е изработен от 15 доброволци

Петметрова мартеница бе поставена на сградата на Община Велико Търново, предаде радио „Фокус“.

Символът бе монтиран днес на фасадата на сградата. Той е изработен от общо 15 доброволци от Организацията на хората с увреждания във Велико Търново, съобщи Йотка Вълева – председател на организацията. Тя допълни, че общо за изработката на мартеницата са използвани 14 килограма прежда в двата цвята – бяло и червено.

Отделно са били необходими и други материали за направата на шнуровете и връзките. Предстои след спирането на снеговалежа, тя да бъде разпъната, за да се вижда по-добре от гражданите. В продължение на седмица самодейците се събираха във филиал „Славейче“ на Регионалната библиотека „Петко Р. Славейков“, за да изработят мартеницата. Ентусиастите сътвориха и по-малки мартеници, които ще поставят пред Стопанския факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ и Регионалното управление на образованието.

Инициативата е на клуба на хората с увреждания и веднага срещна подкрепата на дейните студенти от формацията „Заедно успяваме“ с председател гл. асистент Ваня Димитрова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари