Огромна локва превърна Свободна зона в „Блокирана зона“

0
След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локва
След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локва

След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локва

Четвърти ден продължават усилията на хора и техника по отводняването на сравнително малък участък, който се оказва непреодолима пречка към територията на Свободна зона.

След всеки проливен дъжд, на това място се образува дълбока локва, която не може по естествен път да се оттече. Налага се да се използват специализирана техника и оборудване на пожарната, за да може да се отводни теренът и хората и камионите да отидат към работните си места. От две години има специално изградена помпена станция с агрегат, която със собствени сили и средства да изпомпва дъждовната вода. За това разказаха и показаха служители, които са оставени и днес да пазят и обслужват техниката, предаде Русе Медиа.

С течение на времето най-работещ се е оказал следният вариант, който ви показваме във видеото. Инвестициите са от фирмите в района, които са вложили собствени сили и средства, за да могат работниците им да стигнат до месторабота, след като институциите се оказват безсилни да помогнат за справяне с проблема. Огромната локва, която блокира работните площадки в зоната, се изпомпва не директно, а се е наложило да се търсят безопасни трасета за полагането на шланговете. Самите шлангове са собственост на пожарната, но тя не може да подсигури денонощно присъствие на хора и агрегати, които да извършват изпомпването. Пожарната е изградила линията и е оставила шланговете, а служители към Община Русе, свързани с безопасност и защита на населението, дежурят и помагат в изпомпването.

Очакванията са днес пътят към Свободна зона да стане вече достъпен за леки автомобили. Тази година се е наложило шланговете да се прокарат по ново трасе, защото камионите, в опитите си да преминат през локвата, са минавали през шланговете, повличали са ги и са ги накъсали.

Въпреки намеренията, обявени неколкократно за нова организация на движение в района, такава до момента не е въведена – може би заради силния отпор от страна на жителите на Мартен и водачите, които я смятат за неудачна. Според идеята на институциите автомобилите ще се движат двупосочно в южното платно с две ленти, а камионите ще трябва да се редят за изчакване на две колони в частта от пътя, която е в посока към ГКПП „Дунав мост“. Последният протокол от заседанието по темата в края на август не бяха подписани от кметовете на Мартен, Сандрово и Николово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    daskal
    Ама тя тази локва е там от времето на хан Аспарух.
  • 5
    1
    Групенфюрер Мюлер
    Бившите депутати от БСП - Пенчо Милков и Георги Стоилов - единият кмет, другият директор на Зоната....... Не ме учудва ситуацията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари