Огромен смок в кола едва не уби семейство на пътя

0
„Татко, змия. Мушна се под седалката ти!”, изпищяла дъщерята на шофьора
„Татко, змия. Мушна се под седалката ти!”, изпищяла дъщерята на шофьора

Змия в автомобил изплаши до смърт семейство и едва не стана причина за жестока катастрофа, съобщава "Монитор". В събота след обяд младото търновско семейство Маринови се връщали от град Елена, където прекарали уикенда в къща за гости.

Малко след като излезли от града, те решили да спрат на една отбивка и да се разходят за гъби из гората. По думите им отсъствали около 30-40 минути, като през това време колата била заключена.

Десетина минути след като отново тръгнали, на пътя след град Златарица, седящата на задната седалка 5-годишна дъщеря на семейството, изпищяла: „Татко, змия. Мушна се под седалката ти!”

Изплашен, главата на семейството подскочил и натиснал рязко спирачката. Колата поднесла на асфалта, излязла извън него и се паркирала в крайпътната нива. Майката и детето изхвърчали незабавно навън, а бащата с гаечен ключ в ръка предпазливо започнал да търси влечугото, което се било скрило под седалката му.

Когато най-накрая успял да го измъкне от там, се оказало, че това не е отровна змия, а смок, дълъг около метър и половина. Докато семейството било за гъби, смокът най-вероятно се е промъкнал в колата отдолу от земята, след което успял да пропълзи в купето между седалките и да изплаши пътниците.

Дългогодишни шофьори споделят, че змиите на пътя често могат да бъдат и доста опасни. В един от случаите друг смок застанал на пътя на лек автомобил, който минал през него и го прегазил. Влечугото обаче се навило около гумата и едва не причинило катастрофа. Преди няколко години рокер пък едва не се преби след „челен сблъсък” с еднометров смок на пътя. За да избегне влечугото мотористът свил рязко и излетял в канавката.

Освен влечуги, при пътуване из Еленския Балкан, водачите трябва да бъдат нащрек и за възможни срещи и с други диви животни. Преди време пътнически микробус за малко да се преобърне след като се блъсна с внезапно изскочила на пътя сърна.

Животното потрошило предното панорамно стъкло и бронята на буса. В друг случай пък прибиращ се късно вечерта към Елена мъж с джип имал неочаквана среща с цяло семейство диви прасета. Най-отпред вървяла майката, а след нея още 3-4 малки. За щастие шофьорът карал бавно и успял да спре навреме, за да пропусне стадото, което невъзмутимо минало през светлината на фаровете и потънало в гората от другата страна на пътя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари