Огромен пожар бушува в Бургас

0
Пламъците са обхванали над 300 дка
Пламъците са обхванали над 300 дка Снимка: БГНЕС / архив

Пламъците са обхванали над 300 дка

Голям пожар избухна в бургаския квартал “Горно Езерово”. Горят сухи треви и папур край езеро Вая, съобщиха от областната дирекция на МВР, като уточниха че на място има два противопожарни екипа и шест огнеборци, предаде NOVA.

Заради труднодостъпната местност обаче гасеното на пожара е трудно, пламъците се разрастват и заради вятъра в региона. Пожарът вече е обхванал над 300 декара, уточняват от регионалната служба “Пожарна и аварийна безопасност”. Според РИОСВ към този момент данни за обгазяване на жилищните райони няма. Пожарът обаче е район на защитена местност, където и към този момент живеят множество водолюбиви птици.

Опасност за жителите на квартал “Долно Езерово” няма, въпреки гъстият дим който вече се разнася над езерото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари