Електрическо одеяло подпали апартамент в Русе

3
Произшествието било възникнало в таванско помещение в бл. "Вароша"
Произшествието било възникнало в таванско помещение в бл. "Вароша"

Регионална дирекция „ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО“ - РУСЕ съобщи за произшествия през изминалите почивни дни:

На 25 декември между 03:57 и 05:05 часа, 9 служители от Първа РСПБЗН с два автомобила и автомеханична стълба са били пратени на сигнал за пожар в апартамент на последен етаж на адрес в гр. Русе, на ул. ,,Ловеч‘‘ в бл. ,,Вароша‘‘. Произшествието било възникнало в таванско помещение, ползвано от наемател, като причината била техническа неизправност на електрическо одеяло. Изгорели са мобилен телефон, портмоне и документи на наемателя. При инцидента е било засегнато и съседно таванско помещение – спукан стъклопакет, стопена ПВЦ дограма и опушени стени.

За времето от 03:37 до 04:35 часа на 27 декември екип от Втора РСПБЗН в Русе е гасил запалване, възникнало в лек автомобил. Произшествието е станало на адрес в гр. Русе, паркинг на бл."Балатон". Горял е лек автомобил с марка „Сеат“, модел „Леон“. При пожара е унищожено цялото купе на автомобила. Горенето е ликвидирано на площ около 4 кв.м. Вследствие на пожара са нанесени щети по паркиран в непосредствена близост автомобил с марка „Опел Зафира“. Причините за инцидента се изясняват.

На 27 декември за времето от 08:21 до 09:10 часа два екипа от Втора РСПБЗН са се отзовали на сигнал за пожар, възникнал в комин на къща на ул. Скопие в Русе. Произшествието е ликвидирано без щети. Същия ден, от 09:11 до 09:40 часа, екип от Втора РСПБЗН е изпратен за да окаже помощ при инцидент с изтичане на газ от лек автомобил в гр.Русе на паркинга до ул. “Голям Купен“. Служителите са обезопасили автомобила и са предотвратили по-сериозен инцидент. По-късно същия ден, между 16:11 и 20 часа, служители от Първа РСПБЗН са гасили пожар в необитаема къща в с. Мечка. Произшествието е ликвидирано на площ около 50 кв.м. Нанесени са щети – пожарът е унищожил покривна конструкция, домашно имущество и са опушени стени. Предполага се, че е възникнал от небрежно боравене с открит огън.

Вчера, за времето от 16:15 до 16:45 ч., екип от Първа РСПБЗН е работил по гасенето на пожар в изоставена сграда ул. Пристанищна № 22 в Русе, обитавана от бездомни граждани, където и преди е имало подобни инциденти. При гасене на запалването е установено, че в помещенията има обособено място като огнище и съществува реална опасност при подобни инциденти да се развие по-голям пожар в сградата.

След сигнал за кражба от автомобил полицаи са задържали мъж до запалена кола

Случаят е от малките часове на 27 декември, когато около 02.40 часа на паркинг намиращ се на ул. "Чипровци" от лек автомобил с марка "Фолксваген“, модел „Шаран" след взлом е извършена кражба на вещи от колата. Собственикът на превозното средство е установил извършителя на място в него, но не е успял да го залови и той избягал в посока ул. Димчо Дебелянов. След сигнал в полицията са били предприети действия по издирване на въпросното лице от дежурните наряди, по даденото от свидетеля описание. Така той е установен до блок "Балатон" при извършван обход от екип на групата за охрана на обществения ред на Второ РУ. Полицаите са го заварили непосредствено до горящ автомобил "Сеат Леон". Той е бил задържан от униформените при опита му за бягство от там, изхвърляйки различни предмети. Установена е самоличността му – русенец на 34 г. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл.195, ал.1, т.3 във връзка с член 194, ал.1 от НК, срещу 34-годишния, като са извършени необходимите процесуално-следствени действия.

След пристигане на местопроизшествието на екипите на пожарната, от огнеборците е установено, че запалването е възникнало във вътрешността на купето на колата с марка „Сеат Леон“. Те са загасили пожара, след което дежурна оперативна група е извършила оглед с данни за извършен умишлен палеж. При произшествието е засегнат и лек автомобил марка "Опел", успоредно паркиран на запаления автомобил в дясно от него. По този случай също са предприети процесуално-следствени действия, като е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.330, ал.1 от НК.

Пътнотранспортни произшествия – регистрирани са 5 ПТП с пострадали хора.

На 24 декември около 13.55 ч в Русе, ул. Хан Крум, кръстовище с ул .Борисова, лек автомобил „Опел“, управляван от мъж на 50 г., при маневра завой наляво е блъснал пешеходка пресичаща от ляво надясно, попътно, платното на сигнализирана пешеходна пътека. В резултат на инцидента жената /68 г./ е пострадала с фрактура на десен крак. След преглед е настанена в болница „Канев“. На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство, като според документиралите произшествието става въпрос за причина - отнемане предимство на пешеходец на пешеходна пътека.

На 26 декември около 02:30 часа на път II-23 /Русе-Кубрат/, в района на 05+500км. в посока гр. Кубрат, лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 20-годишен водач, при движение с несъобразена скорост с ширината на пътното платно и радиуса на десен завой, напуска пътното платно вляво попътно и се блъска в предпазна еластична ограда. В резултат на удара е пострадал водачът с контузия на глезенна става и натъртване в областта на гръдния кош. След преглед в болница в Русе е освободен за домашно лечение.

На 26 декември около 07:15 ч. в гр. Русе, по пътното платно на бул. България, преминаващо над бул. Хр. Ботев в посока „Дунав мост“, лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 23-годишна жена, е напуснал платното за движение вдясно и се е блъснал в мантинела. В резултат на удара е пострадала водачката с контузия на главата и порезна рана на крак. Настанена е за наблюдение в болница.

На 26 декември около 13:20 часа в Русе на ул. Добруджа лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 53-годишен, при извършване на маневра завиване наляво не пропуска пресичаща от дясно наляво пешеходка и я блъска с дясна странична част на МПС. В резултат на удара жената е паднала на пътното платно. След преглед в болница „Канев“ е освободена за домашно лечение с травми на седалищни части, гръб, корем, гръден кош и глава.

На 26 декември около 15:30 ч. в гр. Русе, на ул. Борисова, в района на кръстовище с бул. Цар Освободител, лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 40-годишен мъж, навлизайки от бул. Мидия Енос по ул. Борисова, нарушава правилата за предимство в кръстовище регулирано с пътни знаци и блъска движещ се и навлизащ в гореописаното кръстовище от бул. Цар Освободител автомобил „Опел“ с водачка на 29 г. В резултат на ПТП е пострадала водачката с комоцио и е настанена за наблюдение в болницата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари