Ограничен е пожарът в Рила

1
Оглеждат с дрон пораженията
Оглеждат с дрон пораженията Снимка: БГНЕС

Оглеждат с дрон пораженията

Ограничен е пожарът в Рила планина, но регионът остава под наблюдение, съобщи БТА, позовавайки се на Югозападното държавно предприятие.

Припомняме, пожарът над Рилския манастир избухна в събота следобед, 29, октомври при връх Малък Калин. Днес – 30 октомври, служители на Държавното горско стопанство "Рилски манастир" и пожарникари заминаха сутринта на мястото. В района горяха треви и единични иглолистни дървета.

Пожарът е ограничен от скали, няма опасност да нанесе щети и да се разрасне, но ще остане под наблюдение, каза говорителят на държавното предприятие Ирина Жерева.

За да се установи общата засегната площ, ще бъде изпозван дрон.

"Дронът е на колега от Института за гората, той е по-усъвършенстван от нашите и ще можем да направим точна картина на засегнатите площи, за да бъдем коректни", каза директорът на ЮЗДП Дамян Дамянов.

По думите му пожарът е в район между две дерета, в които се стича вода, а от трета страна са скали - алпийската част на Рила.

"Много труден терен, трудно е да се стигне до там. Горят висока папрат, паднали дънери, ниска растителност. Няма опасност обаче огънят да се разрасне, защото е ограничен", повтори Дамянов. При направения обход днес е установено, че е засегната площ от около 100 декара с ниска растителност и треви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари