Ограничават движението през прохода "Рожен" заради събора

0
Обходен маршрут за участъка Пловдив - Смолян
Обходен маршрут за участъка Пловдив - Смолян Снимка: БГНЕС

От 6.00 часа днес до 6.00 часа на 18 юли (понеделник) се ограничава транзитният трафик през прохода Рожен, в участъка от път Пловдив - Чепеларе - Соколовци - Смолян, от отклонението за курортен комплекс Пампорово до с. Соколовци.

Мярката се налага във връзка с провеждане на събора „Рожен 2016”. Въвежда се временна организация за движение по направленията Пловдив - Смолян и СмолянПловдив, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Транзитно преминаващите моторни превозни средства могат да използват маршрута: Проглед - к.к. Пампорово - Смолян - Соколовци и обратно. През този период отпада забраната за движение на МПС с маса с товар над 3,5 т. по републиканския път Пампорово - Смолян.

Промените в режима на движение ще се сигнализират с пътни знаци и указателни табели, а водачите ще бъдат пренасочвани от регулировчици. В района на събора движението ще се регулира от служители на МВР.

Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно изградената сигнализация и указанията на контролните органи.

Поради очаквания повишен трафик по път II Пловдив - Смолян, е препоръчително водачите на товарни автомобили да използват следните обходни маршрути: Пловдив - Кричим - Девин - Стойките - к.к. Пампорово - Смолян и Пловдив - Кърджали - Ардино - Смолян и обратно, коментират още от АПИ.

Община Смолян също осигурява обществен транспорт. Автобусите ще тръгват в 8,30 от автогара „Устово” на всеки 15 минути, веднага при запълване капацитета на превозното средство . За дните 15 и 16 юли /петък и събота/ последният автобус от вр. Рожен е в 24.00 часа и ще пътува до кв. Каптажа. Последният автобус от кв. Устово посока Рожен е 23,30 ч. Последният автобус от Рожен към Устово на 17 юли /неделя/ е в 19.00 часа. Цена на билета в едната посока (Устово – Рожен) – 2.00 лв. Не важат карти за пътуване в масовия градски транспорт за пенсионери и други категории пътници. След кв. Устово пътниците ще се таксуват за градска линия по 1.00 лв. Важат и абонаментните карти, съобщи Дарик.

По направлението Смолян – Пампорово - Рожен, хората могат да ползват и редовните автобуси по утвърдените транспортни схеми, които тръгват на всеки час. В Пампорово автобусите са ситуирани на следните места – паркинг хижа „Студенец”, „Замъка”, „Снежанка” и „Дан Мар”. Цената на билета е 2 лв. Първият автобус от Пампорово е в 8:54 часа.

Транспортното обслужване на гражданите ще се осъществява от лицензирани превозвачи, категорични са от пресцентъра на общината.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари