Огнян Герджиков: "Магнитски" е удар във въздуха, САЩ искат да командват целия свят

2
Като потенциални бъдещи партньори в НС професор Герджиков вижда всички партии, освен "Възраждане"
Като потенциални бъдещи партньори в НС професор Герджиков вижда всички партии, освен "Възраждане" Снимка: Facebook

Като потенциални бъдещи партньори в НС професор Герджиков вижда всички партии, освен "Възраждане"

"Магнитски" е един удар във въздуха, американците се опитват да командват целия свят, включително и нас. Това е за тяхна употреба - да не им издават визи за Америка, но да се месят като казват, че това са лошите - е юридически несъстоятелно, граничи с нарушение на нашата Конституция. САЩ искат да имат влияние върху целия свят, е няма как да им се получи. Това коментира бившият служебен премиер проф. Огнян Герджиков в студиото на Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че корупция има навсякъде - включително по високите етажи на Европейския парламент. По думите му вторият списък "Магнитски" няма да се отрази на предстоящите избори.

"Най-вероятният сценарий е да се състави правителство, което да има живот до местните избори. Някои се надяват да бъде до следващите избори през пролетта на 2024 година, заедно с тези за Европейския парламент", каза проф. Герджиков.

Бившият служебен премиер добави, че не очаква промяна в избирателната активност. Заяви, че умората у хората е много голяма. Предполага, че възроденото НДСВ ще влезе в следващото Народно събрание.

"Не ми се иска да съм водач на листа, навярно ще ме натиснат да бъда. Винаги съм бил в 25-и МИР, той се оказа най-елитният, защото там са водачите и на ГЕРБ, и на БСП. Не искаме удари във въздуха, ние се възродихме, за да влезем в парламента, надявам се на диалогичност в следващото НС", посочи проф. Герджиков.

По време на предизборната кампания НДСВ ще припомни двата мандата управление на партията. А като потенциални бъдещи партньори в НС вижда всички партии, освен "Възраждане".

"Ние сме проевропейска партия, няма никаква пречка всички проевропейски партии да направят коалиция. Не обичаме "червени линии", само за "Възраждане" са, защото не са проевропейска партия, теоретично на всяка партия можем да подадем ръка", уточни гостът.

Юристът също така определи като грешка закриването на специализираното правосъдие. По думите му всеки прокурор може да разследва обвинител номер едно, а ако има повод "не един, а много прокурори ще са готови на това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Мунчо
    Огняне, върви на доктор. Хвърляш масло.
  • 5
    2
    daskal
    Ти остави САЩ! Вие какви ги свършихте тук, в България? Че лъжите и манипулациите ви край нямат!
  • 8
    1
    Тези които...
    Тези, които ни излъгаха за 800-те дни искат да се върнат в политиката. Защо, пак ли ще ни оправяте? Стойте си в дупката, от която изпълзяхте и млъкнете завинаги...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари