Огнена вендета в Перник

2
Автомобили изгоряха до основи, собственикът подозира група за изнудване
Автомобили изгоряха до основи, собственикът подозира група за изнудване Видео: NOVA

Кой стои зад палежите на автомобили?

Палежи на автомобили в Перник. Затова сигнализираха наши зрители. За една нощ са запалени три автомобила на един и същи собственик пред дома му. Огнената вендета се разиграва в квартал „Изток”, където живее собственикът на колите. Въпреки своевремнната намеса на пожарната автомобилите изгарят до основи.

Имам две малки кученца, които се разлаяха и дадоха сигнал, че има хора около апартамента ми. Когато станах и погледнах камерите, видях, че трите ми автомобила, един от които е служебен, са в пламъци”, разказа потърпевшият Здравко Бахнев в ефира на "Здравей, България".

По думите му извършителите на палежа не са видени, но има записи от случилото се, които са предоставени на полицията. На кадрите се виждат двама души, които се приближават към автомобилите със запалителна течност и те пламват едновременно. След това извършителите напускат района тичайки.

На два от автомобилите си имам застраховка, тъй като преди 10-11 дни ми счупиха задния прозорец на едната от колите”, посочва Бахнев.

Той твърди, че е набелязан от група за изнудване и е подложен на тормоз от около две години. Подал е няколко сигнала в полицията, след като е направен и опит съпругата му да бъде прегазена на пешеходна пътека.

Имам бизнес с работни облекла и подозирам, че съм подложен на системен тормоз с цел изнудване”, заяви потърпевшият, който е категоричен, че няма връзки и отношения с хора, занимаващи се е незаконни дейности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Докато пеех вчера в стаята, някой счупи с камък прозореца, за да чува по-добре.

Харесай Дунавмост във Фейсбук