Официално: ДБ подкрепи Лозан Панов за президент

0
ДБ разпространи декларация до медиите, с която официално обявява подкрепата си за Лозан Панов за президент
ДБ разпространи декларация до медиите, с която официално обявява подкрепата си за Лозан Панов за президент Снимка: БНТ

„Демократична България“ подкрепи Лозан Панов за президент

ПП „Зелено Движение“, ПП „Демократи за силна България“ и ПП „Движение „Да, България“ коалиция „Демократична България - Обединение“ обяви своята политическа подкрепа за гражданската кандидатура на г-н Лозан Панов за президент на Република България и на г-жа Мария Касимова-Моасе за вицепрезидент.

ДБ припознава г-н Панов като изразител на целите и ценностите на коалицията в президентската надпревара, се казва в декларация на политическото обединение. В негово лице демократичната общност на България има своят естествен кандидат и носител на автентичната традиция на борбата за демокрация и върховенство на закона в момент, когато сме свидетели на поредната подмяна, категорични са от ДБ.

Десните политически сили вярват, че ако бъде избран за президент г-н Панов може "да отстоява дневния ред на национално единение около реални демократични и европейски ценности и воля за дълбока промяна".

С особено уважение подчертаваме независимостта на г-н Панов, декларираха от ДБ. Неговият статут на магистрат "не е просто стечение на кариерните му обстоятелства, а кауза, от която той черпи своя авторитет". И, най-важното, със своята последователна лична борба за върховенство на закона и съдийска независимост г-н Панов е дал конкретни биографични доказателства за това, че може да бъде един истински независим президент, който не се кланя на силните на деня и в задкулисието, не се огъва пред трудности и не козирува на партии и кланове, коментират десните партии в декларацията си за подкрепа за председателя на ВКС в оставка. 

 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари