Одобриха заем от 175 милиона евро за бизнеса

1
Той е за малките и средни предприятия
Той е за малките и средни предприятия Снимка: Фейсбук

Той е за малките и средни предприятия

Народните представители одобриха ратификация на Гаранционното споразумение между ЕИБ и ББР за заем, отпуснат към банката за развитие, за малките и средни предприятия, който възлиза на стойност 175 млн. евро. "За" гласуваха депутатите от ГЕРБ, ДПС, ПП-ДБ и ИТН, а "Възраждане" бяха "против", предава NOVA.

Приемането на ратификацията на първо четене доведе до спорове в пленарна зала. От "Възраждане" се противопоставиха на толкова бързото приемане на това споразумение за разлика от техния референдум, който изобщо не беше разгледан в зала. Деян Николов от "Възраждане" коментира, че Росен Желязков е "срам" за председател на парламента.

Тошко Йорданов от ИТН също каза, че поведението на председателят на НС Росен Желязков е било срамно по отношение на референдума на "Възраждане" и неговото "Този парламент е срам по много линии", посочи той.

Желязков пък им отговори, че "усещането за срам е субективно усещане" и призова "не бъркайте жанра - това е Народно събрание, не е фейсбук".

На 11 юли 2023 г. бе подписан договор за финансиране между ЕИБ и ББР за заем, отпуснат за малките и средните предприятия и предприятия със средна пазарна капитализация в размер на 175 000 000 евро. Условие за отпускането на заема от ЕИБ е предоставянето на държавна гаранция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Дора Петрова
    Но безработицата и инфлацията пак ще растът 😡
  • 1
    1
    Дора Петрова
    Какви индустриални стоки, суровини и консумативи се произвеждат в България от българи, и къде се продават?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари