Одиторка осъди Кирил Петков и Асен Василев за 15 000 лева обезщетение

2
Добринка Михайлова заведе дело заради изказвания на двамата на брифинг от 2022 година, в които се внушавало, че е замесена в нарушения с одита на европроекти за милиони
Добринка Михайлова заведе дело заради изказвания на двамата на брифинг от 2022 година, в които се внушавало, че е замесена в нарушения с одита на европроекти за милиони Снимка: БГНЕС / архив

Добринка Михайлова заведе дело заради изказвания на двамата на брифинг от 2022 година, в които се внушавало, че е замесена в нарушения с одита на европроекти за милиони

Софийският районен съд определи, че лидерите на ПП-ДБ Кирил Петков и Асен Василев трябва да платят 15 000 лева на одиторката Добринка Михайлова, която са оклеветили, информира Dir.bg.

Сагата започна през септември 2022 г., когато на брифинг пред Централния софийски затвор в качеството си съпредседатели на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев обявиха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов "трябва да е в сградата зад тях" заради скандални злоупотреби от страна на органа, отговорен за одита на европроектите в България, ръководен в миналото от Добринка Михайлова.

Впоследствие във видео, озаглавено "Това е Добринка. Не бъди като Добринка", ПП обясни схемата, според която звеното за одит на евросредствата (към онзи момент Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС" към Министерство на финансите, чийто директор е Михайлова) целенасочено не е подбирало за проверка проекти на приближени до ГЕРБ.

Скоро след въпросния брифинг от Министерството на финансите публикуваха пространно опровержение, в което обясниха, че ако нередностите, изнесени от Петков и Василев, бяха доказани, европрограмите в момента щяха да са спрени, защото така предвижда съответният еврорегламент.

Самата Добринка Михайлова обяви, че ще заведе дело в съда заради клеветите, с които се уронва престижът ѝ като професионалист и на институцията, в която продължава да работи - дирекция в Изпълнителна агенция "Одит на средствата от ЕС".

Заради неверните внушения по неин адрес, че замесена в нарушения с одита на проекти за милиони евросредства, се е влошило здравословното и емоционалното ѝ състояние, се посочва в иска до съда. Съдебният състав прие претенциите на Михайалова като основателна и постанови да ѝ бъде платено исканото обезщетение, както и разноските по делото, от Василев и Петков.

Решението подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    Sтанко анала
    Ние си плачем за рушлямските шарлатани от БКП="вгъZZраждане"=ИмаТакиваНещастници! Пишем си тук тъпотии за ръждясалите копейки на Мутрофанката и да славим Путлерчо!
  • 2
    2
    До 1
    На педераския парад да ги изгоним по-добре. Там им е мястото приндругите деграднати да се занимават със содомия. Гнуси изруди.
  • 5
    1
    пацо
    Щарлатани крадливи са тия от ПП - ДБ да ги изгоним със сопи за харвард
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари