Очни прегледи на Общинския пазар в Русе

0
Нестандартни консултации за състоянието на своето зрение могат да получат русенци утре
Нестандартни консултации за състоянието на своето зрение могат да получат русенци утре

Нестандартни консултации за състоянието на своето зрение – на Централния общински пазар, могат да получат русенци утре.

Между 11 и 13 часа на 18.10.2018 г. ,четвъртък, на площада на Централния Общински пазар те ще ще имат възможност да се срещнат с лекар – офталмолог от отделение по Очни болести на УМБАЛ „Медика Русе“, който ще тества зрителната острота на всеки желаещ.

Освен подсигуряването на терен и всички необходими материали за провеждането на мероприятието, домакините от „Общински пазари” – Русе са предвидили и вкусен подарък, за всеки проявил интерес съм инициативата.

Тази година вниманието на лечебното заведение е фокусирано върху здравето на очите и профилактиката на техните заболявания при всички групи от населението.

На Световния ден на зрението 36 пенсионери от гр. Две могили преминаха очни прегледи, а чрез кампанията „Виж ме“ лекарите ще достигнат и до населението на средна възраст.

За какво ни е добро зрение, ако не виждаме доброто и красивото във всичките му измерения. Своят поглед на тема „Виж ме“ ще представят чрез рисунки ученици от ПГСАГ „Пеньо Пенев“ – гр. Русе. В изнесено ателие децата ще пресъздадат не само окото, като част от човешкото тяло, но и това какви усещания получаваме чрез зрението, какво чувстваме, какво виждаме и какво възприемаме.

Диалогът между поколенията ще се осъществи и чрез инициативата на БЧК – Русе за промотиране на новооткритият Ресурсен център за подкрепа на възрастните хора. Често хората в края на своят житейски път стават невидими за околните, извън полезрението. Идеята на доброволците (65+) на БЧК – Русе е да са полезни като „Възрастни помагат на възрастни“, а защо не и да привлекат вниманието на младото поколение към проблемите на хората, достигнали есента в своя живот.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари