На летището в Брюксел всеки може да внесе каквото си иска

0
Междувременно Белгийските профсъюзи излязоха с декларация, в която посочват, че сигурността на брюкселското летище не е била на необходимото ниво
Междувременно Белгийските профсъюзи излязоха с декларация, в която посочват, че сигурността на брюкселското летище не е била на необходимото ниво

Били ли са взети всички необходими мерки в Брюксел, за да бъдат предотвратени атентати като в Париж, дни след като белгийските власти обезвредиха и арестуваха издирвания с месеци терорист Салах Абдесалам и можеше да се очаква ответен удар от „Ислямска държава.

Това коментират вече световните агенции, след кървавия вторник в белгийската столица, цитирани от Блиц.

RT цитира мнения на обикновени хора, които са били преди дни на брюкселското летище „Завентем“. Туристката Александра Садомцева, която е била там през първата седмица на март критикува системата за сигурност на летището.

На входа няма проверка и всеки човек може да влезе и да внесе каквото си поиска. С електронни прибори се проверява само багажа. Видях неколцина военни, но вътре в самото здание нямаше полицаи.”

Евгений Лукянов, който от 15 до 18 март е бил в Белгия отбелязва, че сигурността на летището е можело да бъде по-добра. „Летището е много голямо, регистрираха ни в единия край, а изхода за полета бе на другия. Бях забравил сгъваемо швейцарско ножче в джоба си, което обикновено оставям в багажа. В крайна сметка се наложи да се върна и да го предам. Но на входа на летището нямаше никакви металдетектори.”

Жителка на Мадрид разказва: „Проверката бе много стриктна, но полиция в летището имаше много малко, а на входа нямаше металдетектори. Аз работя на летището в Мадрид – там има полицаи на всеки ъгъл.” Жителка на Брюксел допълва, че такива апарати няма и на входовете на нито една метростанция.

Според експерти липсата на устройства за откриване на опасни предмети на входовете на летището в Брюксел е заради статута му на търговска зона, която се ползва с по-голяма свобода на придвижване.

Междувременно Белгийските профсъюзи излязоха с декларация, в която посочват, че сигурността на брюкселското летище не е била на необходимото ниво, а управата му получавала предварително информация за предстоящи проверки и се е подготвяла за тях показно, предаде преди минути „Россия 24”.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари