Очаквам най-хубавия подарък за рожедния ми ден - "Свободата, Санчо..."

2
Така лидерът на ДПС - рожденикът Лютви Местан, оповести очакването си от отстраняването му от поста
Така лидерът на ДПС - рожденикът Лютви Местан, оповести очакването си от отстраняването му от поста

Предполагам, че ще ми се направи възможно най-хубавия подарък за 55-я ми рожден ден.

Така лидерът на ДПС - рожденикът Лютви Местан, оповести очакването си от отстраняването му от поста с решение на заседанието на централния съвет на партията, което според него не е легитимно, предаде Дарик.

Това той направи на нарочна пресконференция в Кърджали и още в началото й и уточни, че е научил от медиите за свикването на заседанието, а по устава на ДПС това право има само председателя. На въпрос какъв точно очаква да е подаръка, Местан отговори с цитат от Сервантес "Свободата, Санчо, е велико нещо…".

По думите на Местан никой не му е поискал оставката като лидер на ДПС официално. "А да си я подам сам, би означавало да съм съгласен с основните мотиви, с които ми се иска. Аз не съм съгласен, че пронатовската декларация е политическа грешка", категоричен беше лидерът на ДПС.

Той е убеден, че след сериозната критика от страна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган относно декларацията на парламентарната група на ДПС за сваления руски самолет от страна на Турция, е необходим задълбочен дебат в структурите на партията, последван и от дебат в Централния съвет.

"Определянето на тази декларация като тежък политически гаф представя алтернативна позиция. Ако след дебата настроенията са в полза на критиките, аз не получавам вот на доверие и тогава продължаването ми като председател би било невъзможно. Това не би било драма за мен, защото по отношение на евроатлантическата ориентация на ДПС аз не мога да правя компромиси. Аз се гордея с текста и съдържанието на декларацията и ще работя за по-нататъшното развитие на ДПС като синоним на евроатлантизма", коментира Лютви Местан.

По думите му "за съжаление публичният образ на ДПС е натоварен с няколко страшни митологеми. Една от тях е, че ДПС представлява в България проруските интереси. Аз не смятам, че пронатовската политика на ДПС може да се сведе до  протурска", категоричен беше лидерът на ДПС.

Твърденията в някои медии, че се организира извеждането му от страната Местан коментира така: "Аз съм в Кърджали, в родния си град, днес пред вас. Искам да успокоя всички. Никъде няма да избягам и каквото имам да казвам ще го казвам тук в България, в София, в Кърджали.  Ще го направя доблестно. Ще говоря само за политически позиции, за ценности. Няма да влизам в стила на юмручния бой, не ми е характерно".

Своята солидарност с проатлантическата позиция на лидера на ДПС Лютви Местан изразиха и народните представители Шабанали Ахмед и Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али от Шумен и Венцислав Каймакамов от Пловдив. В пресконференцията участваха и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер и кметът на Ардино Ресми Мурад.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари