Очаква се пътища в Гърция да бъдат блокирани заради протести на земеделци

0
МВнР препоръчва на българите, пребиваващи в и пътуващи в Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните власти
МВнР препоръчва на българите, пребиваващи в и пътуващи в Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните власти

МВнР препоръчва на българите, пребиваващи в и пътуващи в Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните власти

Очаква се да бъдат блокирани пътища в Гърция заради протести на земеделски производители по-късно днес, предупреждават от Ситуационния център към Министерството на външните работи (МВнР).

От 18:00 часа до 20:00 часа днес е планирано стачкуващите земеделски производители в област Халкидики да затворят националния път Солун-Неа Муданя, на кръстовището за град Неа Муданя и в двете посоки - Халкидики - Солун и Солун - Халкидики. Очаква се да бъдат предприети действия за блокиране на националните пътища към Коринтския канал, както и протести с тежка техника пред парламента в Атина.

МВнР препоръчва на българските граждани, пребиваващи в и пътуващи през територията на Република Гърция, да се съобразяват с препоръките на местните полицейски власти, както и да избягват районите с активни протестни действия.

От ведомството припомнят, че при необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на страната ни в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство на България в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected] ; [email protected]; [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Вчера представители на протестиращите фермери в Гърция заявиха, че не са доволни от правителствените предложения в отговор на техните искания, припомня БТА.

След като премиерът Кириакос Мицотакис посети протестиращите земеделци в Западна Гърция в четвъртък и ги увери, че правителството ще им помогне "на национално и европейско ниво", фермерите заявиха, че планираните мерки не са достатъчни, за да решат проблемите си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари