Обявяват грипна епидемия в Пловдив

0
Тя ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари
Тя ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари

Тя ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари

Грипна епидемия ще бъде обявена в Пловдивска област, която ще влезе в сила от 22 януари и ще продължи до 28 януари. Това съобщи пред журналисти д-р Сийка Димчева, директор на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Пловдив, след заседание на областния оперативен щаб към областния управител на Пловдив инж. Илия Зюмбилев, предаде БТА.

Заболеваемостта в областта е 206 на 10 хил. души население. Отсъстващите ученици към днешна дата са 17 на 100. От изпратените проби в София 30 на 100 са положителни за грипен вирус, тип А, посочи Димчева.

Мерките, които ще се въведат, са: отлагане на профилактичните прегледи за деца и жени; отлагане на профил имунизации за деца, част от задължителния календар на общоопрактикуващите лекари; ограничаване на свижданията в болници и домове за стари хора и засилен филтър в детските и учебните заведения. Учениците няма да излизат във ваканция.

Обстановката се следи и при промяна на заболеваемостта ще бъдат предприети други мерки, или тези ще бъдат премахнати, допълни Димчева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари